Črna kronika

V Primožih pri Kočevski Reki medved napadel štirikrat

Irena pred kokošnjakom, ki ga je medved napadel štirikrat.

Irena pred kokošnjakom, ki ga je medved napadel štirikrat.

Kočevska Reka – Med številne težave, ki jih medved v njegovem osrednjem območju bivanja, v gozdnati pokrajini med  Kolpo, Turjakom in Notranjsko povzroča tudi letos, so pred dnevi dodali še eno.

Kosmatinec je, težak naj bi bil okoli 150 kilogramov, v nedeljo, ponedeljek in torek, vedno ponoči, napadel zajčnik in kokošnjak Irene Slemenik v Primožih pri Kočevski Reki. Gospodinja, ki se je v nekdanjo kočevarsko vas leta 1998 preselila iz Ljubljane, je dejala, da je prvo noč kosmatinec pokončal 21 zajcev, drugič pa se je omastil z enajstimi kurami, racami in gosmi.Irena je v ograjo pod hišo pravočasno umaknila petelina, dve kokoši ter piščance.

V torek,  10.7.2012 je zver znova udarila. Ker ni bilo mesa, je razbil vrata in razsul vrečo s koruzo. „Lovci so mi dejal, da se bo še vrnil, zato naj bom pozorna. In imeli so prav. Tudi včeraj ponoči je lomastil. Znova je snel vrata na kokošnjaku in zlomil nekaj polic,“ je nemočna Irena.

Po besedah Zlatka Ficka s kočevske območne enote Zavoda za gozdove, naj bi lovci vztrajnega tatu pregnali tako, da bodo uporabili kemični odganjalec in električni pastir, ki je najbolj učinkovita obramba. ž

Vir: radio1.si

1 komentar

Komentiraj