Črna kronika

V letalski nesreči pri Ribnici poškodovan 70-letni pilot

Letalska nesreča pri Ribnici, 2.10.2017
Letalska nesreča pri Ribnici, 2.10.2017

Ribnica – V ponedeljek, 2. oktobra 2017, okoli 16.45 je na območju Brega pri Ribnici, na manjšem letališču, med pristajanjem prišlo do nesreče ultralahkega letala. Pilot, ki je poskušal pristati se je z letalom pri pristanku še enkrat dvignil in udaril ob stezo. Pri tem se je poškodoval. Poleg reševalcev NMP Ribnica so posredovali tudi gasilci PGD Ribnica, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega pilota.

70-letni pilot iz okolice Ljubljane, ki je poskušal pristati, se je z letalom pri pristanku še enkrat dvignil, nato pa z zadnjim delom letala udaril ob tla. Pilot je pri tem izgubil oblast nad letalom, ki je nato strmoglavilo.

Zapis Gasilska enota Ribnica na FB

Ponedeljkovo popoldne ni minilo v miru. Okoli 17. ure so nas presenetili pozivniki na katerih je pisalo: »padec letala na vzletišču v Ribnici«.

Vsega hudega vajeni smo se na kraj nemudoma odpravili z našima standardnima voziloma za posredovanje v tehničnih intervencijah, HTRV-1 ter GVC16/25, kasneje se nam je zaradi močvirnatega terena pridružilo še terensko vozilo PV-1 s katerim smo do mesta nesreče zvozili potrebno opremo za reševanje.

Na kraju smo protipožarno zavarovali kraj padca letala in reševalni službi NMP Ribnica pomagali pri oskrbi pilota. Policistom in preiskovalcem letalskih nesreč pa smo pomagali pri zavarovanju kraja nesreče.

Nesreča naj bi se zgodila med pristajanjem, vzrok nesreče preiskujejo preiskovalci. Pilota so s hujšimi poškodbami odpeljali reševalci v ljubljanski UKC, vendar pa naj ne bi bil v smrtni nevarnosti.

Vir: 24ur.com, STA in FB profil Gasilska enota Ribnica

Komentiraj