Črna kronika Velike Lašče

Dolnje Retje v občini Velike Lašče: Vlak po trčenju še 150 metrov potiskal motor in motorista (29.10.2021)

Vlak po trčenju še 150 metrov potiskal motor in motorista

Velike Lašče – Ribniški gasilci so se v petek, 29. oktobra vrnili z njihovega letošnjega 50. posredovanja. Tokrat so posredovali v kraju Dolnje Retje v občini Velike Lašče, kjer se je zgodila prometna nesreča med motoristom in vlakom. Vlak je po trčenju motor skupaj z motoristom potiskal pred seboj še približno 150 metrov daleč. Pri tem je motor ostal ukleščen pod vlakom, motorist pa se je poškodoval.

Gasilci so s tehničnim posegom motor izvlekli izpod vlaka, poškodovano osebo pa oskrbeli do prihoda reševalcev, ki so jo nato prepeljali v ljubljanski UKC.

S Policijske uprave Ljubljana pojasnjujejo, da je mladoletni voznik neregistriranega motornega kolesa peljal po gozdni poti in se pripeljal do železniške proge med Ribnico in Ljubljano. Tam je zapeljal na tire, čeprav je tam prehod čez progo prepovedan, in na tirih obstal. Motorja ni uspel odstraniti s tirov preden se je pripeljal vlak, ki je vozil iz smeri Ribnice, zato je vlak kljub zaviranju trčil v motor, ki je nato obstal pod vlakom. Mladoletnika je v trčenju odbilo in se je pri tem lažje poškodoval. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo in pristojni prekrškovni organ.

Komentiraj