Črna kronika

Ribniški gasilci posredovali kar na dveh požarih (v stanovanju in goreč traktor)

Požar traktorja v Kotu pri Ribnici, 4.2.2019
Požar traktorja v Kotu pri Ribnici, 4.2.2019

Ribnica – V torkovem dopoldnevu (2.4.2019) so ribniški gasilci posredovali kar na dveh požarih v manj kot pol ure. Najprej so nam okoli devete ure zjutraj zapiskali pozivniki, da gori v stanovanju v bloku na Knafljevem trgu.K sreči smo na kraju ugotovili, da je lastnik le pozabil na štedilniku posodo s hrano, ki se je začela smoditi.

Požar v stanovanju na Knaflovem trgu v Ribnici, 4.2.2019

Požar v stanovanju na Knafljevem trgu v Ribnici, 4.2.2019

Slabe pol ure kasneje so nam ponovno zapiskali pozivniki in nas napotili v vas Kot pri Ribnici kjer je gorel traktor. Na poti na lokacijo smo videli ogromen steber črnega dima in zaradi podatka, da traktor gori poleg skednja smo aktivirali še društva PGD Dolenji Lazi in PGD Sušje. PGD Jurjevica pa je bila aktivirana sočasno z nami.

Ob prihodu na kraj je bil traktor že popolnoma v plamenih. Ogenj smo hitro zajezili in preprečili širjenje požara. Nastala pa je materialna škoda saj je traktor pogorel v celoti.Pomoči dodatnih enot tako k sreči nismo potrebovali. Domači gasilci PGD Jurjevica so nato ostali na lokaciji in opravljali nadzor nad požariščem, da bi preprečili morebiten ponovni vžig.

Vir: FB stran Gasilska enota Ribnica

Komentiraj