Črna kronika

Požar v stanovanjski stavbi v Sajevcu, 13.12.2019

Požar v stanovanjski stavbi v Sajevcu, 13.12.2019
Požar v stanovanjski stavbi v Sajevcu, 13.12.2019

Sajevec – V petek, 13. decembra 2019, ob 2:28 je zagorelo v stanovanjski hiši v Sajevcu.

Zapis Gasilska enota Ribnica na njihovi FB strani

Nočni požar stanovanjske hiše v Sajevcu je bil po treh urah intenzivnega gašenja pogašen. Škoda je precejšnja. Požar smo gasili gasilci PGD Ribnica, Dolenja vas, Dolenji lazi, Jurjevica in Bukovica.
Skupaj 52 gasilcev z 10 vozili. Med gašenjem se je lažje poškodoval tudi en gasilec.
Več informacij sledi.

Rok Šilc, poveljnik PGD Ribnica, je dejal, da so se gasilci združeno z ognjem, ki so ga hkrati krotili z zunanje in notranje strani, borili skoraj tri ure, saj je bila hiša dvojno izolirana, prostor med izolacijo pa nasut s polnilom, ki je ob dotoku zraka še bolj gorel. Ostrešje, veliko okrog sto kvadratnih metrov, je popolnoma uničeno, enako tudi pohištvo in oprema, zaliti so tudi spodnji prostori. Še sreča je, da je gospodar v mansardnemu stanovanju slišal nenavadno pokanje, nakar je hitro zbudil ženo in mladoletna otroka, da so zapustili prostor, enako tudi mama v pritličju hiše.

Kriminalisti ugotavljajo vzroke požara, ki naj bi ga povzročila električna napeljava med dimnikom in klimo napravo. Škode je za več kot sto tisoč evro. Med gašenjem se je en gasilec lažje poškodoval. Sicer je to največji letošnji požar na stanovanjskih objektih na območju Gasilske zveze Ribnica. Gasilci srčno upajo, da tudi zadnji.

Foto: FB stran Pgd Dolenja Vas

Komentiraj