Slovenija Zanimivosti

Na svečani otvoritvi 43. FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju nastopila Ribničana Robert Kožar in Tadej Osvald

V Kranjski Gori se je v torek, 21. februarja 2023 natanko ob 20:23 pričela svečana otvoritev 43. FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju. Prireditev, s katero so organizatorji uradno otvorili večdnevno športno dogajanje v dolini pod Poncami, je ponudila glasbeni spektakel, na katerem je sodelovalo več kot 130 nastopajočih. Med drugim so na oder stopili Milan Fras in Boris Benko iz skupine Laibach, frontman Siddharte Tomi Meglič ter DJ Umek. Na mimohodu delegacij je slovensko zastavo ponosno nosil Peter Prevc.

Z ognjevito plesno točko se je uradno pričela prireditev ob pričetku svetovnega prvenstva v Planici. Zgodovinskega dogodka so se v občinstvu udeležili številni športni navdušenci, pa tudi tisti, ki se veselijo, da bodo uživali v nastopih več kot 130 nastopajočih. Kot prva je na oder stopila citrarka Irena Anžic, družbo pa sta ji delala Milan Fras in Boris Benko iz priljubljene slovenske glasbene skupine Laibach. Pri interpretaciji pesmi O, Triglav, moj dom so svoje glasove ponudili še Severa Gjurin in frontman Siddharte Tomi Meglič. Manjkali niso niti trobilci RTV Slovenija in zbora Slovenske filharmonije. Med njimi sta bila tudi naša rojaka Ribničana Robert Kožar in Tadej Osvald.

Čestitke za prečudovit nastop, ki si ga lahko pogledate tudi v posnetku.

Komentiraj