Zanimivosti

Kje bodo bone unovčili župani?

Razgled iz cerkvice Svete Ane na Ribniško dolino
Razgled iz cerkvice Svete Ane na Ribniško dolino

Kako bodo naši župani izkoristili turistične bone? Bodo z njimi podprli lokalne ponudnike? Kje običajno letujejo in ali bo korona vplivala na njihove odločitve o dopustih v prihodnje?

Župan Občine Ribnica Samo Pogorelc

Župan Ribnice Samo Pogorelc o bonih še ni veliko razmišljal. »Preprosto ni bilo časa,« pravi. Če mu bo čas dopuščal, bo obiskal hribe. »Lokalne ponudnike običajno podprem, ko gostim različne obiske. Zagotovo jih bomo tudi skozi prireditve, takoj po koroni,« je dejal o tem, da turističnega bona, če ga sploh bo, ne bo unovčil v lokalnem okolju, ampak na območju Bohinja. Bohinjsko jezero in hribe, kakor tudi našo obalo in toplice, zelo rad obišče, kadar mu čas dopušča. »Glede na moj dopust v preteklosti niti ne bo nekega vpliva korone. Vsekakor bom tudi v prihodnje dopustoval v naši prelepi Sloveniji,« je dejal in dodal, da pa je, preden je nastopil županski mandat, letoval predvsem v Turčiji, Egiptu, Tuniziji, Bolgariji in kdaj pa kdaj tudi na Hrvaškem. Za bone meni, da so dober ukrep. »Vsi potrebujemo dopust, saj je to čas, ko si napolnimo baterije. Za turizem bo to vsaj delni obliž na izpad, ki se ga vsekakor že čuti,« je dejal.

Župan Občine Sodražica Blaž Milavec

Če bo bon izkoristil, tudi župan Občine Sodražica Blaž Milavec še ne ve. Če ga bo, ga bo izven turistične sezone in bo del njegovega dopusta. »Imamo dosti dela, zato bo preko poletja malo možnosti za oddih,« pojasnjuje. Običajno gre na dopust za teden dni na morje, na Hrvaško, ob koncih tedna kam po Sloveniji, predvsem v gore ali na kakšno turistično kmetijo. Tako bo, če se bo le dalo, izkoristil tudi turistični bon. »Ne bomo pa šli kam v Prekmurje, ampak bomo ostali bolj lokalno, na Dolenjskem,« pravi. Če se zadeve s koronavirusom ne bodo umirile, bodo prihodnje leto ostali doma in morda dopust vsaj delno izkoristili pri slovenskih ponudnikih, če pa se bodo razmere umirile, svojih navad glede dopusta ne bo spreminjal. »Boni so dobra stvar. Večina jih bo izkoristila. Izkoristil jih bo tudi marsikdo, ki drugače ne bi šel na dopust, pa tudi marsikdo, ki je prej dopustoval drugje, bo sedaj v Sloveniji,« je dejal.

Komentiraj