Črna kronika Velike Lašče

V hudi prometni nesreči pri Prilesju šest poškodovanih v trčenju avtomobila in kombija (23.9.2023)

Prilesje – V soboto, 23. spetembra 2023 ob 12.58 sta v naselju Prilesje, občina Velike Lašče, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, sanirali razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeni osebi in nudili pomoč reševalcem NMP Ribnica in NMP Ljubljana pri oskrbi šestih poškodovanih oseb. Gasilci so tudi zavarovali kraj za pristanek policijskega helikopterja, ki je huje poškodovano osebo prepeljal v UKC Ljubljana. Preostalih pet poškodovanih so v UKC Ljubljana prepeljali z reševalnimi vozili.

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica osebnega avta zaradi prevelike hitrosti v levem ovinku zapeljala na nasprotno stran ceste in trčila v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.

Pri tem sta se povzročiteljica in potnica v njenem vozilu huje telesno poškodovali. Bili sta vkleščeni v avtomobilu, gasilci so ju morali iz zverižene pločevine reševati z uporabo tehničnih posego.

Lažje poškodovani so bili še potnika v vozilu povzročiteljice, voznik kombija in potnica v njem. Na mesto je prispelo tudi več reševalnih vozil iz Ribnice in Ljubljane, ki so poškodovane v trku odpeljali v bolnišnice. Po najhuje poškodovano osebo je medtem priletel helikopter slovenske vojske.

Cesta je bila zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče več ur popolnoma zaprta.

Policisti preiskavo nadaljujejo.

1 komentar

  • Pomembno se mi zdi, da se pohvali ljudi, ki so bili prvi na mestu nesreče, ter pomagali z vsemi močmi- odtrgali z veliko volje in moči vozničina vrata, odklopili akumulatorje , ter pomagali ponesrečenim. Preden so prišli policaji in reševalci.

Komentiraj