Velike Lašče

Razstava jaslic v skritih kotičkih Gradeža 2020

Tudi letos bo Društvo za ohranjanje dediščine z Gradeža pri Turjaku pripravilo razstavo jaslic v skritih kotičkih vasi, ki je bila več let najštevilčnejša v Sloveniji (tudi po več kot 350 jaslic) in je del kulturne dediščine, za ohranjanje katere si društvo prizadeva.

Razstava je predvidena od 13. decembra 2020 do 3. januarja 2021.

Ker naše življenje trenutno, žal, omejuje »korona«, bodo letos razstavljene le na prostem, pod kozolci in drugimi odprtimi gospodarskimi objekti, na oknih, drevesih, v kapelicah …, da se obiskovalci ne bodo zadrževali v zaprtih prostorih. Spet bodo izdelane iz najrazličnejših materialov, predvsem takih, ki lahko prenesejo različne vremenske razmere (beton, kamen, steklo, glina, keramika, vosek, tkanina …).

Če bo gibanje omejeno na občine, bo njihovo število seveda temu primerno manjše, saj bo tudi sodelujočih razstavljavcev bistveno manj.

Glede na zdravstvene omejitve je zaželeno, da se bodo obiskovalci, ki bodo želeli voden ogled, predhodno najavili (med tednom od 16. do 19. ure, ob sobotah in nedeljah od 13. do 19. ure). Če bodo vladni ukrepi dopuščali, se bodo obiskovalci ob stojnici lahko pogreli s toplimi napitki in kupili nekaj iz društvene ekološke ponudbe.

Kontaktni podatki so na spletni strani https://www.gradez.si, kjer si lahko ogledate tudi slike s preteklih razstav.

Društvo za ohranjanje dediščine
Lojze Senčar, predsednik

Komentiraj