Šport

DOS Extreme 2014: Med tekmovalci še eden Ribničan – Nejc Peterlin iz Slatnika

Nejc Peterlin
Nejc Peterlin

Ribnica – Med četrtkom, 8. maja in soboto, 10. maja 2014, Športno kulturno društvo »Notranjc« organizira 8. mednarodno kolesarsko dirko okoli Slovenije – DOS EXTREME 2014. Med tekmovalci bo zopet en Ribničan in sicer Nejc Peterlin iz Slatnika, ki bo vozil v dvojicah skupaj z Leonom Jagrom iz Celja v ekipi Želvak Team.

Spomnimo, prvi ribničan, ki je prekolesaril to ulramaratonsko dirko okoli Slovenije, je bil Franci Andoljšek – Fric iz Hrovače in sicer prvič leta 2009 ter ponovno leta 2011.

Letošnja proga ima 12 etap in je dolga 1.205 km. Prijavljenih je 83. tekmovalk in tekmovlacev, od tega 39 moških posamezno, 2. ženski posamezno, 14 moških parov, 3. mešani pari in dve moške četvorke. Zaseba je mednarodna, največ tekmovalcev pa je iz Slovenije.

O Nejcu Peterlinu

Nejc Peterlin

Nejc Peterlin

Nejc Peterlin je doma iz Slatnika pri Ribnici, rad je testenine na 1001 način, čokolešnik in posluša Paramore, Korn, Metallica, Nightwish, slo in jugo rock, ipd. glasbo. Kolo ga spremlja že od malega, ko se je naokoli vozil še z BMX-om. Z gorskim kolesom se je udeleževal lokalnih maratonov, leta 2007 pa si je kupil cestno kolo. Takrat so organizirali tudi prvi DOS in že od takrat je bila prisotna želja, da se nekoč pojavi na štartni rampi. Želja se mu je končno uresničila, ko se je bolj po naključju srečal z Želvak teamom.

Dirka

Start dirke za Nejca bo v četrtek, 8. maja 2014, ob 20:15h.  Na dirko se bo podal v dvojicah skupaj z Leonom Jagrom, kar pomeni, da bosta kolsearila izmenoma. Predvideni odseki trase, kjer bo kolesaril Nejc pa so na spodnji sliki in so v skupni dolžini dolgi približno 700km. “Nekaj bo še manjših sprememb, zagotovo pa grem na Vršič, Črnivec, Vahto, Ptujsko goro in od Livolda po Postojne. V bistvu na trasi štima vse, samo točna mesta menjav niso označena. Vabljeni na traso :)”, pravi Nejc.

Nejc bo kolesaril tudi zadnjo, 12. etapo, ki gre skozi Ribnico in njegov domači kraj, zato ga le pridite bodrit in navijat.

DOS2014 - trasa za Nejca Peterlina

DOS2014 – trasa za Nejca Peterlina

Več informacije dobite na spodnjih povezavah: Želvak Team, DOS Extreme 2014, Blog Nejc Peterlin

1 komentar

Komentiraj