Šport

2. krog 1.A DRL 2022/23: RD Riko Ribnica – RD Koper 27:26 (11:12)

Ribnica – Na edinem sobotnem dvoboju Lige NLB so rokometaši Rika Ribnice in Kopra postregli z zanimivo predstavo. Tekma je bila odprta vse do zadnjih sekund tekme, ko je Mitja Nosan zadel za zmago gostiteljev. S tem so si Ribničani priigrali prvo zmago v tej sezoni državnega prvenstva.

Liga NLB, 2. krog, Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 17.9.2022, ob 19:00, sodnika Miloš Turnšek, Dejan Čretnik

V Ribnici se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, na koncu pa so smetano pobrali domači rokometaši. Zmagoviti gol je v izdihljajih tekme dosegel izkušeni Mitja Nosan. V deželi suhe robe sta imeli obe ekipi številne priložnosti za zmago. Gostujoča si je v začetku drugega polčasa priigrala prednost treh golov (16:13), a je nato domača zasedba naredila delni izid 3:0 in tekmo postavila v začetno izhodišče. Do konca dvoboja je bil obračun povsem enakovreden, odločale so malenkosti, navdih posameznika in kanček sreče, vse to je bilo tokrat na strani varovancev domačega trenerja Boruta Mačka.

V ekipi Rika Ribnice sta bila najbolj učinkovita Leon Ljevar in Gašper Hrastnik s po petimi goli, izkazal se je tudi vratar Sandro Meštrić s 14 obrambami. Matevž Žagar je za primorsko zasedbo dosegel osem zadetkov.

Ribničani bodo v prihodnjem krogu gostovali v Ljubljani, Koprčani pa bodo gostili Branik Maribor. 

IZJAVI PO TEKMI 

Mitja Nosan, rokometaš Rika Ribnice: “Pokazalo se je, da se bomo počasi zbrali in dokazali, da smo ekipa. Imamo tri ali štiri nove rokometaše, moramo se še dobro uigrati. Na koncu je vratar ubranil dva ključna strela, jaz sem zabil za zmago. Naslednjič bo zabil nekdo drugi. Glave gor in gremo dalje.” 

Bojan Čotar, trener Kopra: “Kaj naj rečem po drugi zaporedni tekmi, ko smo v zadnjih sekundah prejeli zadetek? Glede na potek smo si zagotovo zaslužili več. Kljub temu da smo že prvi polčas ostali brez Luke Vujovića in na začetku drugega še brez drugega krožnega napadalca Roka Marića, smo imeli priložnost za zmago. Na koncu smo v zadnji sekundi preveč naivno prejeli zadetek. Enostavno se to ne bi smelo zgoditi.”

RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić (16 obramb), Klarič (1 obramba), Levstek, Laljek 4 (1), Pogorelec, Bogdanović 1, Gorenc 2, Žagar 3, Ljevar 5 (3), Grum 2, Miličevič 1 (1), Cimerman 1, Grebenc, Nosan 3, Hrastnik 5;
RD KOPER: Đurica, Morato (10 obramb), Štavar, Žagar 8 (5), Furlan, Poklar 2, Bekrič 2, Moljk, Stojanović, Vujović 2, Zugan 2, Sanabor, Marić, Kete 4, Breznikar 2, Bratkovič 4 (2).

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 7 (5), RD Koper 10 (7);
Izključitve: RD Riko Ribnica 12 minut, RD Koper 2 minut;
Rdeči kartoni: Luka Vujović (20.min.), Rok Marić (44.min.), oba RD Koper.

Vir: dolenjskilist.si

Komentiraj