Sodražica

V sklopu praznika občine Sodražica nastopil Tony Cater Jazz band

Tony Cater Jazz band na 4. jazz večeru v Sodražici.

Tony Cater Jazz band

Sodražica – 4. Jazz večer je postala že tradicionalna prireditev, ki je v sklopu praznika občine Sodražica ter vedno znova napolni dvorano in navduši obiskovalce. Prireditev je posebna, saj ni zasnovana kot prireditev, kjer dve uri le poslušaš glasbo, ampak je predvsem druženje ob dobri kapljici in prigrizkih.

Tony Cater Jazz band je bil ustanovljen leta 2005, ko je Tony Cater prvič sodeloval na glasbeno-gledališki prireditvi Glasbena Mineštra. Takrat je navezal stike z ostalimi sedanjimi člani skupine in porodila se je ideja o ustanovitvi enega redkih jazz bendov v tem delu Slovenije. Skupino sestavlja pet glasbeno talentiranih fantov: Tony Cater (saksofon/trobenta), Peter Vesel (kitara, vokal), Marko Petrič (bas), Luka Drobnič (bobni) in Žiga Lovšin (klaviature). Igrajo jazz standarde, blues swing, funk, razne priredbe, tudi salso in nekaj svojih skladb.

S projektom Jazz večer so dokazali, da lahko na nivoju izpeljejo samostojen koncert in obiskovalcev ne pustijo ravnodušnih. Vsako leto koncert popestrijo tudi z glasbenimi gosti.

Ker si Sodražani želijo več tovrstnih prireditev razmišljajo tudi o Blues večeru in drugih zvrsteh glasbe. Prav tako razmišljajo, da bi Glasbeno Mineštro prestavili na pomlad, saj je v mesecu decembru veliko dogajanja, spomladi pa preveliko zatišje.

Vsi člani skupine imajo skupen cilj, in sicer še naprej igrati kakovostno glasbo in jo predstaviti širšemu občinstvu.

Vir: radio1.si

Komentiraj