Sodražica

Sprejem zmagovalcev EME 2010 v Sodražici

Občini Sodražica in Ribnica v sodelovanju s Turističnim društvom Sodražica vabijo v petek, 26.2.2010, ob 18. uri v Sodražico na velik sprejem letošnjih zmagovalcev Eme.
Prireditev s številnimi nastopajočimi in pestrim programom bo pod šotorom na igrišču za Osnovno šolo dr. Ivana Prijatelja. Pridite in nazdravite ansamblu Roka Žlindre tudi vi.

Ansambel Roka Žlindre z županoma Ribnice in Sodražice

Ansambel Roka Žlindre z županoma Ribnice in Sodražice

Po izjemno prepričljivi zmagi na EMI 2010 so člane Ansambla Roka Žlindre kot junake pričakali njihovi sodraški in ribniški sokrajani. Po nedeljski zmagi na Emi, slovenskem izboru evrovizijske pesmi, se je narodno-zabavnemu delu zmagovalne posadke, torej četverici iz Ansambla Roka Žlindre, uspelo v ponedeljek zvečer umakniti v varno zavetje domačega kraja. V gostišču Urška v Zamostcu pri Sodražici, kjer je Rok začel vleči meh, so Barbaro Ogrinc, Roka Žlindro, Nejca Drobniča in Roka Modica pričakali župana Sodražice Blaž Milavec in Ribnice Jože Levstek, sodraški občinski svetniki ter nekaj domačinov. Velik sprejem bo v petek, 26.2.2010, ob 18. uri v Sodražici pod šotorom na igrišču za Osnovno šolo dr. Ivana Prijatelja.

»Naš ansambel je na sceni šele dobrih pet let, a nam je bil ta čas zelo naklonjen. Vsako leto smo želi rumeno klasje našega dela, tokrat se mi zdi, da je bilo to pozlačeno,« je brez pretirane vneme slikovito opisal zmagoslavje Rok Žlindra in poudaril, da bodo v Oslu zagotovo nastopili v slovenskih narodnih nošah, pa naj si o tem kdo misli, kar si hoče. Ne dvomi, da bodo Golica in viže diatonične harmonike, seveda ob drugi zmagovalni polovici, skupini Kalamari, pregrele evropske severnjake, Norvežane. »Prihodnje leto bo Eurosong v Sloveniji, v Ribnici. V deželi suhe robe načrtujemo razširitev dvorane športnega centra za to prireditev,« je zmago dolenjsko-primorskega dvojca na Norveškem napovedal ribniški župan Jože Levstek. Ansambel Roka Žlindre je napol sodraški – Rok Žindra je doma z Vinic, Barbara iz Žimaric – ter napol ribniški, saj Nejc živi v Dolenjih Lazih, Rok Modic pa v vasi Marolče pri Svetem Gregorju.

Občini Sodražica in Ribnica v sodelovanju s Turističnim društvom Sodražica vabijo

v petek, 26.2.2010, ob 18. uri v Sodražico na velik sprejem letošnjih zmagovalcev Eme.

Prireditev s številnimi nastopajočimi in pestrim programom
bo pod šotorom na igrišču za Osnovno šolo dr. Ivana Prijatelja.

Pridite in nazdravite ansamblu Roka Žlindre tudi vi.

ZVOK: Rok Žlindra o pesmi Rok Modic o zmagi

Vir: radio1.si in delo.si, radiokrka.com

Komentiraj