Sodražica

Sodražani osvojili Triglav

Sodražani na vrhu Triglava

Sodražani na vrhu Triglava

Sodražica -Sodraška pohodniška sekcija je tudi letos zelo aktivna. Prejšnjo soboto so osvojili Triglav, pred tem pa iz domačega kraja do očaka slovenskih gora v petih dneh prehodili okoli 180 kilometrov.

V torek, 16.8.2011 so se ob 6. zjutraj zbrali pred znano gostilno v Sodražici ter se odpravili na petdnevni pohod, ki je pohodnike popeljal kar na sam vrh Triglava. Da je to pohod, ki je resnično vreden spoštovanja, priča tudi dejstvo, da se ga ni ustrašilo niti enajst pohodnic.

Prvega dne so planinci prenočili nekje pri Vrhniki, v četrtek je bila po desetih urah hoje njihova postaja na Blegošu, v petek pa so jih noge nesle v smeri Bohinjske Bistrice, v bližnji Uskovici, kjer so tudi prespali.V soboto zjutraj jih je čakal najtežji del poti do vrha Kredarice. Druščina je v nedeljo sestopila s Triglava in se vrnila domov.

Sicer se je pohoda udeležilo 19 žena in mož, med njimi je tudi 81-letni Franc Češarek, dolgoletni izkušen planinec in pohodnik, ki je dejal, da je zanj ta pot povsem primerna kot vsaka druga. Vsi udeleženci pohoda so se z izjemo žuljev na nogah zdravi, srečni in zadovoljni vrnili svojim domačim.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj