Sodražica

Smučišče Izver obratuje (17.2.2012)

Smučišče Izver pri Sodražici - feb 2012

Smučišče Izver (feb. 2012)

Sodražica – Na smučišču Izver v Sodražici se tudi to smučarsko sezono trudijo pripraviti in ohraniti snežno podlago. Smučišče redno umetno zasnežujejo, zato je proga več kot primerna. Snežna odeja je debela od 40-50 cm, čisto na vrhu smučišča pa je še enkrat debelejša.

Smučišče Izver je dolgo 350 metrov in široko približno 50 metrov, vzdolž smučišča pa je tudi sankaška proga. Ob zadostnih količinah naravnega snega so urejene tudi tekaške proge.

Pred vrati so šolske počitnice, zato se pridni in zavzeti posamezniki iz Smučarskega kluba Sodražica še toliko bolj trudijo, da bi otroci lahko aktivno preživljali počitniški čas na smučišču. Predsednik kluba Anton Matelič pravi, da glede na analize večdnevnih vremenskih napovedi dobro kaže in da bodo tudi letos izpeljali smučarski tečaj.

Zaradi lanskoletne izgube so bili letos primorani za malenkost dvigniti cene smučarskih kart. Otroška poldnevna karta se je tako s 6 evrov dvignila na 7, odrasla pa z 9 evrov na 10. Nočna karta znaša za otroke 9 evrov in za odrasle 12 evrov. Med vikendom lahko kupite tudi dnevne karte, za otroško boste odšteli 10 evrov, za odraslo 13 evrov. Prav tako za vikend lahko kupite v paketu popoldansko in nočno, in sicer otroško za 12 evrov in odraslo za 16 evrov.

Anton Matelič, ki skrbi za smučišče že od 1976 leta, si želi, da bi lahko to svojo zahtevno in odgovorno nalogo predal mlajši generaciji, ki bi za smučišče dobro skrbela še veliko nadaljnjih let.

Vir: radio1.si

Komentiraj