Sodražica

S kresom simbolično proslavili ustanovitev Turistično športnega društva Gora

Priprava kresa na Gori
Priprava kresa na Gori

Gora, ki leži nad Sodražico, je skupno ime za pet manjših naselij. To je področje, ki je odmaknjeno od mestnega vrveža in zato nadvse primerno za turizem in različne športne aktivnosti v neokrnjeni naravi. Te dragocenosti se zavedajo tudi prebivalci teh vasi, zato so ustanovili Turistično športno društvo Gora.

Priprava kresa na Gori

Priprava kresa na Gori

TŠD Gora deluje dobra pol leta in ima preko dvajset aktivnih članov.  Namen društva je predvsem druženje in prepoznavnost Gore v Občini Sodražica in drugod po Sloveniji.

Do sedaj so organizirali prevoz na rock koncert v Pivko in sodelovali pri akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu. TŠD Gora si je za letos zadalo še organizacijo raznih športnih prireditev. V prvi vrsti razmišljajo o organiziranju nogometnega turnirja in orientacijskega teka po Gori.

Na predvečer praznika dela pa so Gorniki prižgali tudi kres. Na Gori prirejajo že tradicionalno kresovanje, vendar pa je bilo letošnje posebno, saj so simbolično proslavili tudi rojstvo Turistično-športnega društva Gora.

Kresovanja se je udeležilo veliko število ljudi iz Občine Sodražica, kar je močno razveselilo TŠD Gora. Društvo zato že razmišlja, kako bodo prihodnje leto nadgradili samo prireditev.

Vir: radio1.si

Komentiraj