Sodražica

Pohodniki so se iz Sodražice odpravili v 5. dneh na Triglav

Sodražica – Sodraška pohodniška sekcija je tudi letos zelo aktivna. Tokrat so se na najvišji slovenski vrh odpravili iz Sodražice v družbi sodražiškega podžupana in župana. Pa srečno pot!

Poleg resnih tedenskih obiskov Travne Gore, Jelenovega Žleba, Kamen Griča, pa še bi se kaj našlo, so si tokrat zadali prav poseben cilj, s katerim so enkrat že opravili in je res spoštovanja vreden.

V torek so se ob 6. zjutraj zbrali pred znano gostilne Majolka bar v Sodražici, ter se odpravili na petdnevni pohod, ki bo vrle in marljive pohodnike popeljal kar na sam vrh Triglava. Da je to pohod, ki je resnično vreden spoštovanja priča tudi dejstvo, da se ga ni ustrašilo niti enajst pohodnic.

Prvega dne so planinci prenočili nekje pri Vrhniki, v sredo je bila po desetih urah hoje njihova postaja na Blegošu, v četrtek pa so  jih noge nesle v smeri Bohinjske Bistrice, v bližnji Uskovici, kjer bodo tudi prespali. Pozno zvečer se jim bodo pridružili še ostali ljubitelji gora, ki jim čas ni dopuščal, da bi bili ves čas zraven, to pa so: Jenez Mihelič, Jelena Mihelič ,Marinka Turk , Darinka Žagar, Meta Trhljen Meta, Jan Trhljen Jan in Boris Mestek.

V petek zjutraj jih čaka najtežji delo poti do vrha Kredarice ali na Triglav, kar pa bo odvisno od vremena. Na najvišji slovenski gori se bosta pohodnikom pridružila še sodraški župan Blaž Milavec in podžupan Andrej Pogorelec.

Druščina načrtuje sestop s Triglava v soboto in vrnitev domov. Sicer se pohoda udeležuje 19 žena in mož, med njimi je tudi 81 letni Franc Češarek, dolgo letni izkušen planinec in pohodnik, ki je dejal, da je zanj ta pot povsem primerna, kot vsaka druga.

S kombijem pa ves čas skupino spremljata Anton Matelič in Stane Pogorelec, ki skrbita, da planinci ne nosijo preveč opreme, da imajo hrano ne samo iz nahrbtnikov, pa tudi za prvo pomoč in morebitni transport utrujenih mora bit ves čas poskrbljeno.

Želimo jim, da osvojijo kar so si zadali in se zdravi in zadovoljni vrnejo domov.

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • vsem udeležencem pohoda iz Sodražice na Triglav čestitam za izredno voljo ter trud s katerim so(smo)osvojili najvišji vrh Slovenije ter tako počastili 20.obletnico samostojnosti.

    Miran Štupica
    Predsednik ŠD Sodražica

Komentiraj