Sodražica

Oratorija 2012 v Sodaržici se je udeležilo okoli sto otrok

Oratorij 2012 v Sodražici
Oratorij 2012 v Sodražici
Oratorij 2012 v Sodražici

Oratorij 2012 v Sodražici

Sodražica – V prostorih župnije v Sodražici se je končal že 15. oratorij, ki se ga je letos udeležilo okoli sto otrok v starosti od šestega do 15. leta, največ iz župnije Sodražica.

Zanj je skrbela številna skupina animatorjev, bilo jih je trideset, od prostovoljcev, sotrudnic in sotrudnikov, kuharic …

Prvi ‘Šedrški’ ortatorij, široko prostočasno dogajanje je na tem območju organiziralo društvo Kresnička, ki ga je vodila Ljuba Košir. Oratorij je kasneje dobila tudi župnija Ribnica, ki ga v zadnjem času organizira Društvo katoliške mladine Ribnica, v Loškem Potoku pa so ga po nekaj letih opustili.

Vodja letošnjega oratorija Ernest Pirnat je dejal, da oratorije povezuje glavni junak, ki se udeležencem predstavi v obliki zgodbe. Program oratorija na privlačen način navdušuje za vrednote, za veselo krščansko življenje, za ustvarjalnost in pošteno participacijo v družbi. Nepogrešljive sestavine oratorija so molitev, petje, dramska zgodba, kateheza, ustvarjalne delavnice in igre.

Na sklepnem dogodku letošnjega oratorija so se zbrali vsi udeleženci, njihovi starši in prijatelji. Ob obloženih mizah z domačimi dobrotami, glasbi in predstavitvi ustvarjalnih delavnic so srečanje tudi končali in se dogovorili, da se znova snidejo prihodnje leto.

Vir: radio1.si

Komentiraj