Sodražica

Obnova vodovoda Lipovšica -Ribnica in gradnja kanalizacije v Lepovčah

Podpis pogodbe za obnovo vodovoda Lipovšica - Ribnica

Podpis pogodbe

Sodražica – Župana občin Sodražica in Ribnica, Blaž Pogorelc in Jože Levstek, sta ob koncu tedna s podjetjem Tanko, ki je bilo izbrano med devetimi ponudniki, podpisala pogodbo za obnovo vodovoda Lipovšica -Ribnica in gradnjo kanalizacije v Lepovčah.

Projekt, občini sta bili uspešni po pritožbi na drugem razpisu, v višini 912.000 evrov je v celoti financiran iz evropskega strukturnega sklada. Župana sta poudarila pomembnost skupne kandidature na razpisu za ta sredstva in predvsem vztrajnost, saj je bila razpisna dokumentacija prvič zavrnjena.

Vodovod Lipovšica-Ribnica, dolg sedem kilometrov, so zgradili v času 2. svetovne vojne kot nadomestni za nekdanjo vojašnico v Ribnici. Sedaj se uporablja za vodooskrbo naselij Lipovšice, Nove Štifte, Malih Vinic in Ravnega dola v občini Sodražica ter Sajevca, Dan, Kota, Jurjevice, Bukovice, Opekarske ceste v občini Ribnica. Ta vodovod je prav tako rezervni vir s pitno vodo za celotno Ribnico.

Nova kanalizacija v Lepovčah v dolžini kilometra pa bo v marsičem izboljšala okoljske razmere v tem delu sicer novega naselja občine Ribnica. Z deli bodo pričeli po pridobitvi bančne garancije, predvidoma sredi aprila.

Vir: dolenjskilist.si, M. G.

Komentiraj