Sodražica

Nogometni turnir na Gori je lepo uspel

Nogometni turnir na Gori

Nogometni turnir na Gori

Letos ustanovljeno Turistično-športno društvo Gora je v soboto pripravilo prvi nogometni turnir. Za pokale in nagrade se je potegovalo šest ekip. Tretja je bila ekipa DINSD Okić, druga ekipa KMN Sodražica, zmagali pa so domačini, ekipa Gore.

Predsednik TŠD Gora Jaka Debeljak je povedal, da je po dolgem času potekal prvi turnir na Gori in veseli so, da jim je ta uspel. Podelili so prve tri nagrade in pokale. Turnir bodo organizirali tudi prihodnje leto. Želijo si še več ekip, več ljudi in zabave.

Nagrade so podelili tudi za najboljšega vratarja in strelca turnirja. Najboljši vratar je bil Tadej Levstek iz ekipe KMN Sodražica, ki je zasedla drugo mesto. Naziv najboljši strelec turnirja je pripadel domačinu Jaki Debeljaku iz ekipe Gora. Po končanem tekmovanju je Tadej Levstek povedal, da je zelo vesel, saj so se s fanti z Gore že prej dogovorili, prosili so ga, če se turnirja udeleži kot sodnik, in jim pomaga pri izpeljavi tekmovanja. Na koncu je tudi sam zbral veteransko ekipo iz Sodražice. Po poškodbi je prvič zaigral na uradnem turnirju, kot vratar in se s svojo ekipo uvrstili v finale. Levstka veseli tudi, da se je turnir na Gori prijel, in upa, da se ga bo v prihodnje udeležilo še več ekip.

Kapetan zmagovalne ekipe Gora Matjaž Krže si ravno tako želi, da bi nogometni turnir na Gori postal tradicionalen in da bi naslednje leto lahko ubranili naslov že na asfaltiranem igrišču.

Vir: radio1.si

Komentiraj