Sodražica

Jubilejno leto Kluba harmonikarjev Urška

Jubilejno leto Kluba harmonikarjev Urška
Jubilejno leto Kluba harmonikarjev Urška

Zamostec – V letošnjem letu (2017) Klub harmonikarjev Urška iz Zamostca pri Sodražici, obeležuje kar tri okrogle obletnice in sicer:

20. letnico ustanovitve kluba
V ta namen je potekala prireditev v nedeljo 18. junija 2017 v “Lesarjevem skednju”, ki je nova pridobitev gostilne Urška v Zamostcu. Za to priložnost so nastopili domači člani kluba harmonikarjev Urška, ansambel Kvintet slovenskih deklet, ansambel Štikelc in ansambel Ribniški pušeljc. Dogajanje pa so popestrile tudi mlade Sodraške mažoretke. Ob tej priložnosti je JSKD Ribnica dolgoletnim članom podelil Gallusove značke.

25 tekmovanje harmonikarjev Urška
Prvo soboto v avgustu (kot vsako leto doslej) je potekalo že jubilejno 25. tekmovanje harmonikarjev. 25 tekmovalcev od daleč in blizu se je pokazalo občinstvu s svojimi najljubšimi skladbami. Tekmovanje je potekalo v štirih starostnih kategorijah, med tekmovalci so izbrali tudi Suhorobarskega prvaka, ki je letos postal Jaka Oražem iz Prigorice in Naj harmonikarja Urške 2017, ki je postala Danaja Grebenc iz Dravograda. Letos prvič je potekal tudi predizbor za Zlato harmoniko Ljubečne. 12 harmonikarjev se je uvrstilo za polfinale v Ljubečni. Med njimi tudi domačina Miha Car in Tone Klun – Španov Tone iz Prigorice, ki je edini zvesti in stalni harmonikar, ki se je udeležil že vseh 25 tekmovanj pri Urški.

15. revija domačih ansamblov
Že petnajsto leto klub harmonikarjev Urška skupaj z občino Sodražica v počastitev občinskega praznika uspešno prirejata odmevno revijo domačih ansamblov. Tudi letos se bo ta odvijala zadnjo nedeljo v oktobru in sicer 29.10.2017 ob 17. uri v Športni dvorani Sodražica. Že sedaj vsi ljubitelji harmonike in domače glasbe lepo povabljeni v čim večjem številu. Čaka vas bogat in pester program. Prav tako vabljeni vsi ansambli, kot novi člani v klub harmonikarjev Urška. Vse informacije in odgovore dobite pri predsedniku kluba g. Francu Lesarju na 041 591 133.

zapisal Peter Lesar
slike osebni arhiv Kluba

Komentiraj