Sodražica

Člani Lions kluba Ribnica pripravili dobrodelni koncert

Lions klub Ribnica
Lions klub Ribnica

Sodražica – Člani Lions kluba Ribnica, ki je bil ustanovljen pred 20 leti, in združuje 25 članov iz občin Ribnica, Sodražica in Velike Lašče, so v nedeljo, 9. marca 2014 v  športni dvorani v Sodražici pripravili dobrodelni koncert.

Lions klub Ribnica

Lions klub Ribnica

Za to dobrodelno prireditev so se odločili, ker bi radi otrokom in učencem v osnovnih šol v Ribnici, v Sodražici in v Velikih Laščah omogočili  udeležbo na dejavnostih, ki se jih zaradi finančnih težav ne bi uspeli udeležiti in ki otrokom veliko pomenijo. Da bo šel denar res v prave roke, bodo poskrbeli organizatorji koncerta in ravnateljice šol Andreja Modic, Majda Kovačič Cimperman in mag. Metoda Kolar.

Ritem vsakdanjika je vse napornejši, pa ne samo zaradi pomanjkanja časa, pač pa v vse večjem obsegu zaradi pomanjkanja materialnih dobrin. Krizni časi, iz katerih nam nikakor ne uspe pobegniti v lepšo prihodnost, nas silijo k razmisleku in aktivnostim, kako preživeti, pa tudi kako pomagati tistim, ki jim je najtežje – tudi v naši okolici je število družin, ki komaj preživijo iz meseca v mesec vse večje.  Mnogi otroci občutijo, da starši ne zmorejo vedno večjih stroškov. Odločili so se, da jim pomagajo – pomagajo skupaj z nastopajočimi, ki so se prijazno odzvali njihovi prošnji. To so: Zdomarji, Ribniški Pušeljc, Kolovrat, Kvintet 7, Krpani, Odmev, Tamburaši Sodražica, Nonet Vitra, Anamanka, Folklorni skupini Lončki in Grmada in ter gledališka skupina Dramšpil.

Skupaj s številnimi donatorje ter od vstopnine so zbrali 7.390 evrov. Kot je poudarila dr. Tatjana Devjak, predsednica Lions kluba Ribnica, so z izkupičkom več kot zadovoljni. Sredi poletja pa bodo pripravili še dobrodelni dogodek za otroke.

Tatjan Devjak o  pririerditvi
Tatjan Devjak o načrtih

Vir: radiokrka.com

Komentiraj