Slovenija

Motoristi 1. brigade praznovali Dan državnosti v Kočevski Reki

Motoristi v Kočevski Reki

Motoristi v Kočevski Reki

Leta 1990 se je v Kočevski Reki prvič postrojila 30. razvojna skupina Teritorialne obrambe, iz katere je nastala 1. brigada slovenske vojske. S tem so gozdnato območje in njegovi ljudje odigrali pomembno vlogo v času nastajanja samostojne države Slovenije.

Prav zato so si motoristi 1. brigade in njihovi kolegi iz civilne policije za cilj praznovanja Dneva državnosti izbrali tamkajšnji Spominski park manevrske strukture. S spominsko vožnjo so želeli obeležiti enega najpomembnejših dni v slovenski zgodovini in počastiti vse borce, ki so sodelovali v osamosvojitveni vojni.

Po postanku v Kočevski Reki so se motoristi odpravili proti Ljubljani, jeseni pa načrtujejo še eno spominsko vožnjo na Štajersko. Tam, je povedal poveljnik 1. brigade, polkovnik Dobran Božič, se bodo spomnili prve osamosvojitvene bitke na Šentilju in Holmecu.

Motoristi so tokratno spominsko popotovanje namenili tudi opozarjanju na previdno in varno vožnjo na dveh kolesih, s katero bi lahko preprečili marsikatero nepotrebno prometno nesrečo.

ZVOK: Dobran Božič o motoristični karavani

Vir: radiokrka.com

Komentiraj