Slovenija

Marec 2011 prinaša nove podražitve

Ljubljana – S prvim marcem 2011 so v Sloveniji dražje nekatere storitve. Svoje storitve so podražili: Pošta Slovenije, Slovenske železnice, nekatere zavarovalnice pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju, dražja pa je tudi oskrba v socialno-varstvenih domovih.

Pošta Slovenije je danes cene poštnih storitev v notranjem in mednarodnem poštnem prometu, ki spadajo v obseg univerzalne poštne storitve, zvišala za tri cente oz. v povprečju za deset odstotkov.

Karte za vožnjo z vlakom Slovenskih železnic bodo od marca dražje za šest odstotkov. Vlada je namreč ugotovila, da je cestni javni promet precej dražji, razlogi za podražitev pa utemeljeni.

Cene osnovne oskrbe v socialno-varstvenih domovih bodo z današnjim dnem višje. Povprečno se bodo povečale za 3,8 odstotka, razpon pa je sicer od 2,1 odstotka do 4,9 odstotka. Povprečno to pomeni 0,68 evra na dan oz. v razponu od 0,32 do 1,12 evra.

Premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja zdravstvenih zavarovalnic Vzajemna, Triglav in Adriatic Slovenica bodo od danes dražje v povprečju za 1,35 evra oziroma 1,85 evra. Najnižja premija tako še vedno ostaja na Vzajemni, najdražja pa pri Adriatic Slovenici.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj