Ribnica

Železnica do Ribnice posodobljena, a zastoj na cesti ostaja

Obnova železniške proge med Kočevjem in Ljubljano
Obnova železniške proge

Ribnica – V preteklem letu (2013) smo na portalu večkrat poročali o razmerah na cesti med Škofljico in Petrino oziroma prizadevanjih za posodobitev te, po statistiki najbolje nevarne državne ceste.

Obnova železniške proge med Kočevjem in Ljubljano

Obnova železniške proge

Državi je naposled uspelo dokončati posodobitev tretjega pasu na Pijavi Gorici, a s tem težav, ki so voznikom leta prava mora ni videti konca.

Poleg prizadevanj za izgradnjo obvoznic okoli Ribnice in Velikih Lašč, se župani ob tretji A razvojni osi krčevito desetletje, kot kaže žal neuspešno, prizadevajo v prostor umestiti predvsem obvoznico mimo Škofljice.

Kot je dejal nekdanji kočevski župan in poslanec ter predsednik državnega zbora Janko Veber, so župani to bitko bržkone izgubili, zato znova predlaga, da združijo moči in podprejo projekt priključitve kočevske ceste na odseku državne ceste pri Šmarju Sap.

Po petih letih je železnica posodobljena do Ribnice. Na tej razdalji pelje tovorni vlak. Termin dokončanja železnice do Kočevja je vprašljiv, a Veber poudarja, da je z amandmajem rebalansa državnega proračuna za 2014 in proračuna za 2015 zagotovil osem milijonov za nadaljevanje del proge od Ribnice do Kočevja.

Vir: radiokrka.com [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj