Ribnica

Vtisi iz 7. Grajskega večera 2010: Mačja godba v ribniškem Gradu

Vtisi iz 7. Grajskega večera 2010: Maček Muri z Neco Falk in mačjo godbo

Ljubitelji Mačka Murija so dodobra napolnili grajsko dvorišče

Ribnica – V petek, 13.8.2010 je bilo v ribniškem Gradu živahno kot še nikoli. Ribniški študentski klub je pripravil predstavo za vse generacije – Maček Muri, koncert z Neco Falk in Mačjo godbo. Ljubitelji Mačka Murija so dodobra napolnili grajsko dvorišče in otroci so skakali ter plesali kot pravi grajski norčki.

Da črni muc združuje generacije, so na sedmem Grajskem večeru dokazali ribniški študentje. Predsednica Ribniškega študentskega kluba Katarina Podobnikar pravi, da so letos želeli povabiti nekoga, ki bi privabil vse otroke, male in velike. »Mislim, da je bila Neca Falk z Mačkom Murijem res prava odločitev. Po internetu sem iskala in razmišljala v tej smeri, da bi bila predstava za vse. Zasledila sem, da imajo na Lentu neko gledališko predstavo Maček Muri in sem rekla, da bi bilo ‘fajn’, če bi mi imeli pa Neco Falk z Mačkom Murijem. Dobila sem kontakt, poslala mail in takoj so bili za,« je povedala Katrina Podobnikar.

O tem, da je bila odločitev prava in predstava odlična je pričala številna udeležba in zadovoljni obiskovalci.

Turistično društvo Ribnica, glavni organizator Grajskih večerov je sodelovanje s študenti znova ocenilo kot zelo dobro. Grajski večeri, ki so jih letos dvignili za nekaj stopnic višje, tako po vsebinski kot tehnični plati se tako prevešajo v sklepno fazo, v petek, 20.8.2010 bo v Gradu še premiera nove zgoščenke ansambla Zdomarji, naslednji petek, 27.8.2010 pa večer Stand up komedije z Lucijo Ćirović, Vidom Valičem in Martino Ipša.

Maček Muri se je leta 1975 radovedno prikradel v domišljijo Kajetana Koviča. Ta je pravljičnemu junaku podaril celo Mačje mesto. Od takrat naprej pravljica razveseljuje vse generacije otrok in staršev. Ker pa Maček Muri ni navaden muc, ampak je pravi črni mačkon, so mu leta 1984 v čast izdali rock kaseto. Jerko Novak je za to priložnost uglasbil pesmi iz knjige Maček Muri, Neca Falk pa je prispevala edinstveni glas in interpretacijo.

Vir: radio1.si

Komentiraj