Ribnica

Vtisi iz 2. Grajskega večera 2011: Večer znanih opernih arij in samospevov

2. Grajski vecer 2011 - Aljaž Vesel z gosti

Aljaž Vesel z gosti

Ribnica – V petek, 8.7.2011 so oder ribniškega Gradu zavzeli pevci Aljaž Vesel, Katarina Kobal in David Jagodic. Na klavirju jih je spremljal Tadej Horvat, humorni del je prispeval Boris Kobal, program pa je povezoval Janez Dolinar.

Pripravili  so neponovljiv večer znanih opernih arij in samospevov.  Na večeru so izvedli 16. skladb. Obiskovalci pa so bil z nastopom zelo zadovoljni, saj so ga pospremili s stoječimi ovacijami.

Aljaž Vesel, ki je doma iz Sodražice, je že lani s Katarino Kobal pripravil čudovit operni večer. Letos je program še nadgradil, saj želi ljudem približati operno petje in jim pokazati, da se v njem skriva veliko lepega.

Spomnimo,

Aljaž Vesel je svoje pevsko izobraževanje začel v razredu prof. Marjana Trčka leta 2008, ko je uspešno opravil sprejemne izpite na Konzervatoriju glasbe in baleta v Ljubljani. V tem času je dosegel kar nekaj odličnih rezultatov na pevskih tekmovanjih. Marca 2009 se je udeležil mednarodnega pevskega tekmovanja Brune Špiler v Črni Gori in v konkurenci devetih držav dosegel prvo nagrado tekmovanja (98 točk od 100). Novembra 2009 je v Srbiji, v Rumi, dosegel prvo mesto v svoji kategoriji, občina Ruma pa mu je dodelila posebno priznanje za najboljši glas celotnega mednarodnega pevskega tekmovanja. Februarja letos se je udeležil Regijskega tekmovanja TEMSIG, kjer je v svoji kategoriji prejel zlato plaketo (95,25 točk od 100). Marca 2010 se je ponovno udeležil mednarodnega pevskega tekmovanja v Črni Gori in prejel prvo nagrado (99,33 točk od 100). Dve leti je kot umetniški vodja vodil moški pevski zbor Fantje od fare iz Sodražice. Sodeloval je s Slovenskim komornim zborom, komornim zborom Ave in opernim zborom SNG opera in balet Ljubljana. Obiskoval je privatne ure solopetja pri profesorici Barbari Nagode. V letošnjem šolskem letu se je izobraževal na konzervatoriju za klasično in jazz glasbo v Zürichu pri prof. Roswithi Müller (Zürich Konservatorium Klassic und Jazz). Svoj študij bo nadaljeval na Zürcher Hochschule der Künste, pri priznanem prof. Scotu Weiru.

Komentiraj