Ribnica

V Škrabčevi domačiji so na okrogli mizi razpravljali o socialnem podjetništvu

Okrogla miza o socialnem podjetništvu
Okrogla miza o socialnem podjetništvu
Okrogla miza o socialnem podjetništvu

Okrogla miza o socialnem podjetništvu

Hrovača – V torek, 28.9. 2010 je v skednju Škrabčeve domačije potekala okrogla miza na temo Socialno podjetništvo. O predlogu o novem zakonu in o novih možnostih zaposlovanja pod okriljem socialnega podjetništva so razpravljali: g. Tadej Slapnik, poslanec Državnega zbora Slovenije, g. Stevan Stavrević, vodja projekta »Tovarna dela« in mag. Andreja Škrabec.

Slednja meni, da so ravno na lokalnem nivoju možne največje zgodbe o socialnem podjetništvu in dodaja: »Ena od možnosti je varstvo otrok izven vzgojno-varstvenih ustanov, druga dejavnost bi lahko bila izobraževanje ljudi za lažjo pridobitev zaposlitve, lahko bi bolje aktivirali starejše prebivalstvo itd. Predvsem pa je tukaj ta misel, da ne gre za klasično podjetništvo in dobiček, ampak za zaposlovanje v smislu, da ljudje, ki se težje zaposlujejo, lahko delajo in služijo za svoje preživetje.«

G. Stevan Stavrević, predsednik društva za razvoj socialnega podjetništva že preizkuša socialno podjetništvo v praksi in je prepričan, da bodo tovrstna podjetja zaživela tako v prestolnici kot na podeželju.

G. Tadej Slapnik upa, da bo zakon o socialnem podjetništvu stopil v veljavo v začetku prihodnjega leta.

Socialno podjetništvo prinaša nove izzive na področju zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin, kot možnosti za dodatne storitve, ki za profitni trg niso zanimive.

Več o socialnem podjetništvu lahko preberite na sledeči povezavi: www.zares.si/program-socialno-podjetnistvo

Komentiraj