Ribnica

V skednju Škrabčeve domačije predstavili knjigo Dvignite se! avtorja Stéphana Hessela

V skednju Škrabčeve domačije predstavili knjigo Dvignite se! avtorja Stéphana Hessela

Na predstavitvi knjige

Hrovača – V skednju Škrabčeve domačije v Hrovači je v četrtek, 16.6.2011 množica prisluhnila predstavitvi knjige Dvignite se! avtorja Stéphana Hessela, ki je bila prejšnji mesec prevedena tudi v slovenščino.

Avtorja knjige poznamo kot enega tvorcev Splošne deklaracije človekovih pravic, ki s človeškim dostojanstvom in z dramljenjem zavesti o neodtujljivih pravicah na čelu dviguje prapor svobode, pravičnosti in ne nazadnje sporočila miru.

S temi besedami je Tjaša Koprivec, urednica Založbe Sanje, pospremila knjigo tega 94-letnega Francoza judovskega porekla, ki svojo življenjsko pot izpisuje s številnimi poslanstvi. Dosmrtni ambasador, diplomant, nekdanji taboriščnik in agent je tudi prijatelj nekdanjega predsednika Slovenije Milana Kučana, ki je v knjigi prispeval uvodno misel.

Preprosto ga obožujem, saj v tem človeku izžareva širina, njegove globoke misli, ki nam dajo še kako razmišljati, so vpete v današnji čas,

je dejal Kučan.

Pogovorni večer o knjigi Dvignite se! sta poleg Tjaše Koprivec oblikovala še Branko Soban, novinar Dela in borec za človekove pravice, in Agata Tomažič, novinarka Pogledov in prevajalka knjige. Njeno sporočilo je, naj ljudje (civilna družba) ne pristajajo na diktat politikov in se mu uprejo ter stvari vzamejo iz rok politikov v svoje roke. Zahod je pahnil svet v krizo, iz katere se je treba izviti z radikalnim odmikom od strategije kopičenja ‘vedno več’, tako na finančnem področju kot tudi v znanosti in tehniki. Drugače…. Kopico misli in nasvetov si lahko preberete v knjigi, ki stane manj kot tri evre.

Vir: dolenjskilist.si, M. G.

Komentiraj