Ribnica

V skednju Škrabčeve domačije Irena Štaudohar predstavila knjigo: Magija za realiste

Hrovača – O življenju, o dvomu, o sreči, o možganih, o času, o spominu, o čutilih, o ljubezni, o seksu, o samoti, o ustvarjanju, o gozdu, o introventiranosti, o sočutju, o delu, o mizi, o politiki, o avtoportretu, o dolgčasu … Devetnajst  esejističnih premišljanj o bistvenih zadevah življenja je novinarka Irena Štaudohar združila v knjigi Magija za realiste, ki jo je v torek, 16. junija predstavila v skednju Škrabčeve domačije.

Magija za realiste je knjiga esejev, ki govorijo o različnih človeških stanjih, čustvovanjih in o tem, česa vse so zmožni možgani in čutila. Njeno sporočilo je, da ima človek v svojem duhu in telesu vse predispozicije, da je dober človek. Eseji, ki so v obliki člankov sprva izhajali v Sobotni prilogi Dela, so zasnovani kot zgodbe in temeljijo na najsodobnejših nevroloških odkritjih. Magija za realiste je filozofska in terapevtska knjiga, saj govori o človeški volji in njeni moči. O volji do življenja.

Irena Štaudohar je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo doštudirala dramaturgijo. Leta 1991 je začela urejati znano gledališko revijo Maska. Kot dramaturginja in avtorica dramskih besedil je sodelovala z mnogimi domačimi in tujini koreografi in režiserji. Več let je sooblikovala program mednarodnega festivala Mladi levi in kot publicistka bogatila različne slovenske časopise in revije. Štiri leta je urejala Sobotno prilogo Dela, danes pa je eno njenih najbolj uglednih peres.

V skednju Škrabčeve domačije se je z njo o zapisanem in nezapisanem v knjigi pogovarjal publicist, urednik in založnik dr. Samo Rugelj.
Vir: radio1.si

Komentiraj