Ribnica

V skednju Škrabčeve domačije gostili Aleša Štegerja

Aleš Šteger in Tina Košir Mazi
Aleš Šteger in Tina Košir Mazi

Hrovača – V prebujeni čas med dnevom maternih jezikov in dnevom poezije ter na čast obeh so včeraj, 12. marca 2015 v skednju Škrabčeve domačije gostili s pesniško in človeško izkušnjo bogatega Aleša Štegerja.

Aleš Šteger in Tina Košir Mazi

Aleš Šteger in Tina Košir Mazi

Pesnik Aleš Šteger na svoji bogati ustvarjalni poti nabira dosežke in priznanja kot mojster jezika in je eden najpomembnejših oblikovalcev kulturnega in umetniškega življenja v Sloveniji in v mednarodnem prostoru. Je avtor osmih pesniških zbirk, ki bogatijo tudi prevodno poezijo po Evropi, prejemnik Veronikine in evropske Petrarkove nagrade, esejist, prozaist, prevajalec, eden od snovalcev našega največjega literarnega festivala Dnevi poezije in vina in njegov sedanji programski vodja, urednik eminentnih zbirk pri založbi Beletrina, dobitnik pomembnih mednarodnih literarnih štipendij in član Akademije lepih umetnosti v Berlinu.

Z njim se je o njegovih izkušnjah pogovarjala Tina Košir Mazi, ljubiteljica knjig in pogovorov o(b) njih, sicer moderatorka številnih literarnih dogodkov in nekdanja voditeljica televizijske oddaje Knjiga mene briga.

Fotografija je iz arhiva Škrabčeve domačije.

Vir: radio1.si

Komentiraj