Ribnica

V RC Ribnica predstavili knjigo Le tülku vam povejm

Ema Andoljšek s knjigo Le tulku vam povejm
Ema Andoljšek s knjigo Le tulku vam povejm

Ribnica – Predstavitev knjige Le tulku vam povejm, za katero je besedilo in spremljajočo besedilo za album in razglednice pripravil Janez Andoljšek, po domače Jejžov iz Hrovače, je v osrednji večnamenski prostor Rokodelskega centra privabila množico obiskovalcev.

Ema Andoljšek s knjigo Le tulku vam povejm

Ema Andoljšek s knjigo Le tulku vam povejm

Knjigo je pred nekaj tedni izdala njegova hčerka, prof. germanistike in angleščine Ema Andoljšek, oblikoval pa jo je njen sin Kristijan Andoljšek. Zapisom zgodb in  iger v slikovitem ribniškem narečju, ki ga skoraj ne slišimo več, je prisluhnila množica ne le Hrovačanov, temveč tudi obiskovalcev od drugod.

Jejžev Janez nam odstira življenje v Ribniški dolini v že precej odmaknjeni preteklosti, ki jo pooseblja Ribničan, tudi v teh zgodah kot posebnež, je zapisal Mirko Ramovš. Z igrivim humorjem razveseljuje sogovornike in hkrati premaguje tegobe življenja. Ema Andoljšek je o očetu, ki je pred vojno svoje stvaritve bral tudi na takratnem Radiu Ljubljana, življenje pa končal kot žrtev množičnih povojnih pobojev, junija leta 1945, v Kočevskem Rogu in vlogi mame pri pripravi knjige ter njenimi življenjskimi nasveti, dejala … (izjava)[oglas tip=”200×200″ p=”D”]

Ema Andoljšek o vsebini knjige
Ema Andoljšek o Hrovačanih
Ema Andoljšek o očetu in mami
Ema Andoljšek o očetovem ustvarjanju

Vir: radio1.si

Komentiraj