Ribnica

V Miklovi hiši odličen koncert klasičnih tolkal in klavirja

Erik Šuler in Matija Bartol

Leto 2010 je Chopinovo leto in tako je v soboto Chopin preko domačih vrhunskih glasbenikov, iz Ribnice in Kočevja, odmeval tudi v Miklovi hiši. Bil je glasbeno zelo bogat večer, s koncertom klasičnih tolkal in klavirja, na katerem so nastopili: Matija Bartol, Erik Šuler, Petra Vidmar in Trio instrumentalis.

Idejni oče koncerta in posrečene zasedbe izvajalcev je bil domačin Matija Bartol. Pianist Erik Šuler je povedal, da bi bilo dobro, če bi se na tovrstnih večerih zbrali pogosteje. Nenazadnje iz Ribnice in Kočevja izvira precej uveljavljenih glasbenih imen.

Matija Bartol je dodal, da se v bližnji prihodnosti podoben večer znova obeta. O kraju in času pa je bil še skrivnosten.

Večer so organizirali Miklova hiša, Občina Ribnica in JSKD – območna izpostava Ribnica. Alenka Pahulje, koordinatorka območne izpostave JSKD-ja je povedala, da takšni večeri pri nas manjkajo, razmišlja tudi o festivalu klasične glasbe, ki bi se s koncerti v Ribnici odvijal vsak mesec.

Galerija Miklova hiša je bila v soboto polna zelo zadovoljnih obiskovalcev. Sicer je pianist Erik Šuler na koncertu preigraval skladatelja Chopina. Ob 200 letnici njegovega rojstva bo Erik imel letos še nekaj Chopinovih recitalov po vsej Sloveniji.

Vir: radio1.si

Komentiraj