Ribnica

Uspela premiera dramske skupine DramŠpil – A je k’du doma?

Premiera dramske skupine DramŠpil - A je k’du doma
Premiera dramske skupine DramŠpil - A je k’du doma
Premiera dramske skupine DramŠpil - A je k’du doma

Premiera dramske skupine DramŠpil – A je k’du doma?

Ribnica – V četrtek, 18. oktobra 2012 je bila v dvorani DC-16 v Dolenji vasi premiera igre A je k’du doma?, v izvedbi ribniške dramske skupine DramŠpil.

Predstava humorno prikazuje življenje v manjšem kraju Meščanski dol. Ko režiserka Mateja in scenaristka Mia iščeta navdih za svoj prvi dokumentarni prvenec, pomislita na tamkajšnje vplivno podjetje Prokura, d.o.o. Pri pregledu gradiva za film opazita, da so vsi prebivalci na nek način med seboj povezani in da povezave niso tako nedolžne, kot se zdijo na prvi pogled.

Gledalci so lahko preko prizorov, ki jih peljejo iz sedanjosti v sredino 80-ih let prejšnjega stoletja in nazaj, postali priča razkrivanju odkritih in prikritih odnosov med protagonisti. Predstava je plod improvizacij, ki so nastale na podlagi enodejank, ki so jih DramŠpilovci obdelali, predelali, ‘zdelali’, ‘nadelali’ ter si večino scenarija tudi samostojno izmislili. Vse skupaj so poimenovali z retoričnim vprašanjem, izrečenim v pristni Rib`nščini: “A je k’du doma?”.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Igro je režirala Lucija Ćirović, igrali pa so: Sara Horžen, Andreja Škrabec, Janez Rus, Nejc Horžen, Maša Karpov, Vesna Levstik, Nina Gregorič, Antonija Češarek, Peter Cvar, Maks Lesar, Teja Arko in  Urša Jaklič Žagar.

Ribniška ljubiteljska gledališka skupina DramŠpil je bila ustanovljena v začetku letošnjega leta in deluje pod mentorstvom Lucije Ćirović ter pod organizacijsko taktirko Urše Jaklič Žagar. Nad skupino skrbno bdi JSKD, OI Ribnica.

Igralka (perica Štefka) Antonija Češarek o občutkih po predstavi
Antonija Češarek o nadaljnjih predstavah

Vir: radio1.si

Komentiraj