Ribnica

Svet RC Ribnica lahko deluje tudi v okrnjeni zasedb

Rokodelski center v Ribnici

Rokodelski center v Ribnici

Ribnica – Svetniki občine Ribnica so na zadnji seji sprejel dopolnjeni odlok o ustanovitvi sveta Javnega zavoda Rokodelski center. Po tem odloku lahko direktorica tega centra Polona Grm prvo ustanovno sejo skliče tudi če svet (šteje devet članov) do takrat no bo imel vseh devet članov.

Obravnava te točke dnevnega reda je znova razdelila svetnike, najbolj pa predlagatelje dopolnila in stranko Zares –nova politika.
Za ene legitimna, za druge je bila sporna odločitev župana, ki je v svet zavoda zavrnil imenovanje kandidatke, ki jo je predlagala Kulturniška zbornica Slovenije iz vrst muzealstva. S tem bi bila po mnenju svetnikov SDS prevelika koncentracija muzealske stroke v svetu zavoda, ker bi bili poleg predlagane kandidatke še Marjetka Mikuž, sicer predstavnica občine in direktorica centra. Miha Klun, vodja svetniške skupine SDS, je dejal, da svet lahko začne delovati tudi v okrnjeni zasedbi, torej z osmimi člani.

Andrejo Škrabec, vodjo svetniške skupine Zares-nova politika moti odklonilo stališče župana, ki ni , kot je dejala, znal pojasniti prave razloge, zakaj mu predlagana kandidatka ne ustreza, dodaja pa, da je Mikuževa v svetu zavoda predstavnica občine, in da se bo enakomerno zavzemala za razvoj vse treh dejavnosti v okviru Rokodelskega centra in ne zgolj muzejsko, kot trdijo v SDS. O pravih razlogih za zavlačevanje tega postopka ne ve, lahko pa domneva.

Zvok
Miha Klun o kandidatki
Andreja Škrabec o svetu

Vir: radiokrka.com

Komentiraj