Ribnica

Središče Ribnice vse bolj prazno, Muzejska trgovina se seli na Marof

Muzejska trgovina na Škrabčevem trgu v Ribnici

Muzejska trgovina

Ribnica – Središče Ribnice, ki je bilo v času tržanov ponos dežele suhe robe, v novejši zgodovini pa pustilo pečat urbanega kraja s pestro dejavnostjo, postaja vse bolj osiromašeno. Muzejska trgovina, ki jo kot takšno Ribničani in obiskovalci na Škrabčevem trgu poznajo več kot pet let, se ne ukinja, temveč bo s svojo dejavnostjo s prvim januarjem 2011 nadaljevala v prostorih Rokodelskega centra na Marofu.

S preselitvijo Muzejske trgovine, za mnoge ponosom Škrabčevega trga, bo slednji izgubil na svoji raznolikosti. Namesto kulturnega jedra, ki ne dobi svoj zagon, se tam že dalj časa šopirijo prazne stavbe in neokusne reklame različnih prodajalcev.

Tako so sklenili na občini Ribnica, župan Jože Levstek pa poudarja, da se bo s tem premikom tudi na bolj primerno in bolj dostopno lokacijo še bolj obogatela ponudba različnih izdelkov, v kar se bodo obiskovalci grajske pristave tudi prepričali.

A kot kaže, glavni razlog, da bo šla Muzejska trgovina pod streho Rokodelskega centra, so različni pogledi na njeno zasnovo, delovanje in predvsem trženje. Ker izkupička od izdelkov avtohtone ribniške suhe robe, ki je edina na policah, ni, je bila pač sprejeta ta določitev. Na drugi strani v Javnem zavodu Miklova hiša, pod okriljem katere delujeta tudi Turistično informativni center in Muzejska trgovina, poudarjajo, da ima slednja zgolj etnološko, etnografsko in kulturno poslanstvo ribniške doline, zato zaslužkarstva od teh izdelkov niti ne more biti.

ZVOK: Jože Levstek

Vir: radiokrka.com

1 komentar

Komentiraj