Izleti Ribnica

Škrabčeva domačija v Hrovači – unikatno urejen ambient

Škrabčeva domačija je umeščena v idilično malo vas Hrovača tik ob Ribnici. FOTO: Škrabčeva domačija
Škrabčeva domačija je umeščena v idilično malo vas Hrovača tik ob Ribnici. FOTO: Škrabčeva domačija

Škrabčeva domačija v Hrovači, kjer ohranjajo, obnavljajo in posodabljajo izročila in tradicije, vas vabi, da doživite vse najlepše, kar ponuja ta unikatno urejeni ambient. Prevzel vas bo s podeželsko idilo in svetovljanskim zanosom, z nostalgijo in spodbudno vizijo. In z gostoljubjem, po katerem ti kraji od nekdaj slovijo. 

Škrabčeva domačija se je z leti zakrožila v edinstveno prizorišče za kulturne dogodke, poslovna in družabna srečanja na najvišji ravni. Celoten kompleks je odprt za srečanja in druženja, izmenjave idej, sklepanje poslov, poglabljanje znanja in vse druge družbene in družabne priložnosti, ki nosijo enkraten pridih.

Poseben pridih poslovnih srečanj

Na Škrabčevi domačiji vam v urejenem tehnično opremljenem ambientu ponujajo tudi inovativne koncepte družabnih in poslovnih srečanj. Novinarske konference, seminarji oz. izobraževalni dogodki v skednju Škrabčeve domačije dobijo unikaten vsebinski okvir. Skedenj je opremljen z vso potrebno opremo za izvajanje seminarjev, konferenc in sej. Svoje poslovne partnerje in goste lahko sprejmete v muzejskem delu Škrabčeve domačije ali pa namenite prostore Kersničeve kovačnice predstavitvi svojega podjetja, storitev ali produktov. Vaški mir, inovativno urejeno okolje, kulinarična razvajanja, bližina narave in izkušeno osebje bodo poskrbeli za ustvarjalno vzdušje, ki pusti sledi.

Zasebna doživetja po meri

Vse več povpraševanja pa je na Škrabčevi domačiji tudi glede družinskih ali/in prijateljskih praznovanj. Kompleks daje zavetje poročnim zaobljubam, gosti družinska praznovanja na prostem, otroška slavja in tudi butična zasebna druženja. Prav to omogočajo tudi namestitvene kapacitete v Boštjanovi hiši, kjer gostje uživajo v udobju, butičnosti in unikatnosti. Do 8 oseb lahko uživa v večeru ob kulinariki, okuša vina v vinski kleti, si naslednje jutro privošči krepčilen pozen zajtrk in vzpon na Sv. Ano. Pred zgodnjo večerjo lahko izkoristijo možnost savne ali pa se prepustijo kulturnim in naravnim doživetjem Ribnice.

Pogovorni večeri že skoraj 20 let dajejo kulturni utrip kraju in širše 

Srečanja z zanimivimi gosti, predavanja, pogovori, branja in nastopi – Škrabčeva domačija ima vedno nove načine, da skozi običajna druženja ali popolnoma nove pristope usmeri pozornost na najboljše, najbolj priljubljene, včasih drzno provokativne mislece, ustvarjalce, duhovite izvajalce. Seznam gostov je predolg za naštevanje, naj omenimo le izbrane: Orlando Figes, Zorana Baković, Ljubiša Samardžić, kardinal Franc Rode, nekdanji predsednik Milan Kučan, dr. Mladen Dolar, Vlatko Stefanovski, Magnifico, Miha Šalehar, Jo Nesbo, Irena Štaudohar, Ali Žerdin, Aleksander Čeferin, nadvojvodinja Avstrije in princesa Toskane Camilla Habsburg-Lothringen, predsednik RS Borut Pahor, premier RS Marjan Šarec … Kot je velik in obširen seznam, je veliko tudi zaupanje javnosti, ki dogajanje spremlja z zanimanjem in zvesto.

Pogled naprej

Zadovoljstvo vseh gostov nenehno spodbuja k novim razmislekom, kako še naprej razvijati kompleks, njegova doživetja in ponudbo. Ribniška dolina s svojimi izjemnimi zgodbami, odtisi v sedanjosti, neokrnjeno naravo postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija, ki ne nagovarja množičnega turizma, temveč popotnike, ki iščejo velika doživetja v malih zgodbah in zadovoljstvo v avtentičnosti in pristnosti.

Vir: delo.si,

Komentiraj