Ribnica

Sašo Hribar je bil gost majskega večera v skednju Škrabčeve domačije

Sašo Hribar in Katja Črnela v skednju Škrabčeve domačije
Sašo Hribar in Katja Črnela

Sašo Hribar in Katja Črnela v skednju Škrabčeve domačije

Sašo Hribar in Katja Črnela

Hrovača – Gost majskega večera na Škrabčevi domačiji v Hrovači je bil v četrtek, 19.5.2011 Sašo Hribar, s katerim se je v poldrugi uri pogovarjala urednica večernega in nočnega programa Vala 202 Katja Černela.

Sašo Hribar je izjemna osebnost v domačem kulturno-medijskem prostoru, ki že več kot dve desetletij pronicljivo in z izvirnim humorjem presoja čas in njegove spremembe. Z ustvarjalcem in voditeljem odmevnih oddaj, kot so Hribar, Radio Ga-ga, Moja soseska in Heroji za vse čase, improvizatorjem in provokatorjem, humoristom in komikom, Ježkovim lavreatom in dobitnikom devetih Viktorjev, se je pogovarjala Katja Černela, novinarka, radijska voditeljica ter urednica. Alja Brglez je pred leti v Financah zapisala: »Sašo Hribar ima talente, ki jih nima vsak – ker je najbolj nadarjen impresonator, najbolj popoln imitator in najbolj odziven mislec, bi uspel povsod, tudi če ne bi imel tistega, kar mu bomo pripisali zdajle, odgovornosti. Ker pa je odgovoren do svojih poslušalcev, gledalcev, do bralcev svojih intervjujev in do rabe javnega prostora nasploh, se Sašu Hribarju tudi ne more primeriti, da bi katerega koli udeleženca medijskega pretoka užalil, prizadel, se moral opravičevati, braniti z odvetniki in podobno.«

Klepet v znova polnem skednju je tekel od Sašovega otroštva, preko mladostnih let, do številnih preprek, ki jih je v življenju srečeval, do novih izzivov in projektov, ki jih ima največja medijska osebnost v Sloveniji zadnjih 20-ih let v načrtu. Dotaknila sta se tudi vojne za Slovenijo, v kateri je Hribar aktivno sodeloval in povedal, da se najbolj boji trenutka, ko se bo moral za ta dejanja zagovarjati.

Za človeško vrsto je naredil toliko, da zdajle resno razmišlja o dokončnem umiku z velikega odra. Provokativno je dejal: »Poslavljam se z vsem zadovoljen, le gane me, ko ne vem, komu naj pustim toliko denarja, ki sem si ga zaslužil na tem svetu«.

A ne glede na vse, je pristavil, bosta še naprej to ljudstvo povezovali »Moja soseska« in »Heroji za vse čase« ter še neizčrpani vrelci radia Ga-ga. In kod so pravzaprav danes heroji na Slovenskem? »Če si star 50 let in ti ni treba iti trikrat ponoči na stranišče, si heroj, » je pribil.

Na koncu je prijel svojo kitaro, za katero je dejal, da mu jo je poklonil podjetnik Janez Škrabec, vendar naj bi bila iz pralnega praška in izjemno imitiral Roya Orbisona, Leonarda Cohena in ostale vrhunske umetnike.

Vir: radio1.si in lokalno.si, M.G.

Komentiraj