Ribnica

Rokodelski center Ribnica lahko obiščete od ponedeljka do sobote

Rokodelski center v Ribnici

Rokodelski center

Ribnica – Rokodelski center Ribnica – zavod za rokodelstvo, muzejsko in galerijsko dejavnost je odprl svoja vrata. Lahko ga obiščete od ponedeljka do sobote med 8.00 in 17.00 uro, ob nedeljah in praznikih pa po dogovoru na dežurni telefon 041 780 864.

V Rokodelskem centru si lahko ogledate stalno razstavo V korak s časom, kjer je predstavljena sodobna produkcija suhe robe in lončarstva, vsi razstavljeni izdelki pa imajo geografsko označbo Ribniška suha roba. Do konca leta pa so v prostoru za občasne razstave na ogled postavljeni izdelki, kateri so prejeli najvišje priznanje Obrtno podjetniške zbornice Slovenije, Zlata vitica.

Rokodelski center je namenjen tudi vsem ustvarjalcem, kateri se bodo lahko v prihodnje pod vodstvom različnih mentorjev Likovno izobraževalnega centra Galerije Miklova hiša – Lice udeležili izobraževanja na področju likovne ustvarjalnosti: slikarstva, kiparstva, fotografije, oblikovanja,…

V spodnjih prostorih Rokodelskega centra je rokodelska delavnica, namenjena demonstraciji izdelave suhe robe in lončarstva, poseben ‘prostor pa je namenjen rokodelcem iz Slovenije in iz tujine. V delavnici se izvajajo tudi tehniški dnevi za osnovne in poklicne šole ter rokodelski tečaji za različne ciljne skupine.

Že sedaj se oblikujejo prve skupine, ki se bodo učile lončarstva, izdelovanja viter in pletenja viter v leseno podno.

Lepo vabljeni!

Komentiraj