Ribnica

Rokodelski center Ribnica bo unikat

rokodelski center v Ribnici

Rokodelski center v Ribnici

Čeprav bo ribniški Rokodelski center le regionalni in ne vseslovenski, kot so predvidevali sprva, si Ribničani njegove širine ne pustijo vzeti. Trdijo, da bo center unikaten, v njem pa bodo prostor dobile tudi zapostavljene skupine in celo tuji študentje, ki bo bogato ribniško tradicijo s preučevanjem ponesli v svet.

Prostorov centra, ki so vredni 1.4 milijone evrov, Ribničanom ne bo težko zapolniti, saj so konkretne vsebine znane. Poleg rokodelskih delavnic za suho robo in lončarstvo bodo v stavbi muzejska zbirka, kiparska delavnica in prostor za prikaz starih in novih rokodelskih tehnik. V eminentnem središču bo svoj prostor imela stalna razstava rokodelske produkcije, pa tudi ribniški samouki, ki se doslej niso imeli kje predstaviti. V pisarniških prostorih in informacijskem središču bo pet zaposlenih, poleg direktorja in tehničnega vodje pa bosta v njem delali dve muzealki in galerist, je povedal ribniški župan Jože Levstek.

Trenutno na stavbi Rokodelskega centra, ki obsega okoli 1500 kvadratnih metrov, potekajo zaključna gradbena dela in urejanje okolice. Čeprav so odgovorni upali, da bo center odprt ob septembrskem Ribniškem semnju, pa temu ne bo tako, saj se bodo dela zavlekla do sredine septembra.

ZVOK
Jože Levstek o unikatnem centru
Jože Levstek o tujih študentih

Vir: radiokrka.com

Komentiraj