Ribnica

Ribniški pihalni orkester pripravil tradicionalni letni koncert 2010

Letni koncert Ribniškega pihalnega orkestra 2010 v dvorani DC16

Solistki Barbara Gorše in Kaja Lešnjak

Dolenja vas – KUD Ribniški pihalni orkester je v soboto, 11.12.2010 v dvorani DC-16 v Dolenji vasi priredil tradicionalni letni koncert pod taktirko dirigenta prof. Jerneja Šmalca.
Tudi letos so program obogatili z gosti: Na ksilofonu se jim je pridružil stari znanec Matija Bartol, ki je tudi nekdanji član Ribniškega pihalnega orkestra; flavtistki Barbara Gorše in Kaja Lešnjak sta izvedli solo skladbo Rigoletto fantasie; Simon Korošec je sestavil kvartet s tremi pevkami (Anjo Klavs, Manco Lesar, Ano Pucelj) in pevcem (Jožetom Zobcem), ki so skupaj z orkestrom pričarali praznično vzdušje z božično skladbo; imeli so tudi ‘substitute’, kot imenujejo člane, ki igrajo na manjkajoče inštrumente. Program sta povezovala Saša Jamnik in Luka Valčič.
Ribniški pihalni orkester se drži tradicije in v tem času vsako leto posveti in pokloni samostojni koncert, s katerim predstavi svoje resno in trdo delo, obenem pa se s tem zahvali za vso podporo, ki so jo deležni med letom. Predsednik Ribniškega pihalnega orkestra Stanislav Grebenc je z letom 2010 zelo zadovoljen, saj so dosegli začrtane cilje. V prihodnje si želijo, da bi dobili primernejše prostore za vadbo, saj so prostori v TVD Partizan pretesni in neprimerni, prerasli so tudi uniforme, ki so stare že enajst let ter so postale neuporabne, želijo si tudi primerno dvorano v Ribnici za tovrstne prireditve, saj so morali letos svoj tradicionalni koncert iz dvorane Ideal centra preseliti v Dolenjo vas. Kljub temu tradicije niso želeli prekiniti, saj traja že od leta 1989.

Ribniški pihalni orkester je kulturno umetniško društvo, ki kot najstarejše še delujoče društvo zapolnjuje pestro ponudbo v kulturnem življenju občine Ribnica. Prihodnje leto bodo tako praznovali 85-letnico delovanja in v ta namen bodo decembra pripravili slavnostni koncert.

Vir: radio1.si

Komentiraj