Ribnica

Ribniški Nonet Vitra gostuje na Primorskem

Kulturno društvo »Svoboda« Deskle vabi na koncert noneta Vitra pod vodstvom prof. Bernarde Kogovšek, ki bo v soboto, 6. novembra, ob 19. uri v kulturnem domu v Desklah. Vstopnina za nepozaben večer bo 3 evre.

Ženski nonet Vitra iz Ribnice deluje od leta 1974. S svojim prepevanjem se dekleta predstavljajo v Sloveniji in tujini. Njihov repertoar obsega pesmi starih mojstrov in sodobnih skladateljev. Priljubljene so jim tako slovenske ljudske pesmi, kot pesmi drugih narodov, spogledujejo se tudi s skladbami zabavnejšega karakterja. Z najboljšimi slovenskimi okteti, noneti so se Vitre kar štiri krat srečale na koncertih v Cankarjevem domu. Koncertirale so skupaj s priznanimi skupinami in uveljavljenimi umetniki, med drugimi z oktetom Gallus, Tržaškim oktetom, oktetom Cantate Domino, oktetom Slavček, z basistom Ladom Korošcem, tenoristom Marijanom Trčkom, na recitalih s Polono Vetrih, Poldetom Bibičem … Nastopile so v mnogih radijskih in televizijskih oddajah. Posnele so lepo število pesmi za arhiv slovenskega nacionalnega radia, izdale so tri kasete. Ob 30-letnici delovanja so izdale svojo brošuro. Leta 2003 je Vitra prejela »Zlati žig« izbranih oktetov Slovenije.

Nonet Vitra nedvomno sodi med deset najboljših vokalnih skupin te vrste v Sloveniji, katerih koncerta res ne gre zamuditi. Od samega začetka skupino vodi prof. Bernarda Kogovšek.

Vir: radio1.si

Komentiraj