Ribnica

Ribniški gasilci 2. na državnem prvenstvu v tehničnemu reševanju v Postojni

Gasilska enota Ribnica je na tekmovanju v reševanju ob prometnih nesrečah izmed 13. sodelujočih ekip dosegla izvrstno 2. mesto!
Gasilska enota Ribnica je na tekmovanju v reševanju ob prometnih nesrečah izmed 13. sodelujočih ekip dosegla izvrstno 2. mesto!

Postojna – V Postojni je bilo v soboto, 3. septembra 2016 sedmo državno prvenstvo Gasilskih enot širšega pomena (GEŠP) v tehničnemu reševanju. Izjemen uspeh je dosegla GEŠP Ribnica, ki je med trinajstimi ekipami zasedla 2. mesto, pred njo so se le z nekaj pičlih točk več uvrstili člani poklicne Gasilske brigade Ljubljana.

» Res, to je uspeh, ki smo si ga prikrito želeli. Dali smo vse od sebe. Smo dobra družba, veliko vadimo, usklajenost se še najbolj pozna pri intervencijah, » je dejal vodja enote Rok Šilc. Poleg njega so v ekipi nastopili Nejc in Blaž Mohar, David Dejak, Jernej Podobnik in Žiga Češarek.

PGD Ribnica je od leta 1995 gasilska enota širšega pomena (GEŠP).

To pomeni, da ima dodeljene redne naloge posredovanja v prometnih nesrečah in posredovanje v nesrečah z nevarnimi snovmi. Kot centralno društvo v občini intervenirajo pri raznih požarih, posredujejo v primeru elementarnih nesreč, rešujejo z višin, globin in na vodi.

Poleg občine Ribnica pokrivajo še Sodražico, Velike Lašče, Dobrepolje, Loški Potok in del Kočevja ter Blok.

Rok Šilc o tekmovanju
Vir: radiokrka.com

Komentiraj