Ribnica Šport

Ribniške učenke v finale državnega prvenstva v nogometu za starejše deklice

Ribniške učenke s profesorjema, Tadejem Levstkom levo in Alešem Pugljem
Ribniške učenke s profesorjema, Tadejem Levstkom levo in Alešem Pugljem

Ribnica – Po lanskoletnem velikem uspehu, so ribniške učenke letos znova dokazale, da sodijo med najboljše nogometašice v Sloveniji. Drugo leto zapored so se uvrstile v finale državnega prvenstva v nogometu za starejše deklice. V finale se uvrstijo štiri najboljše ekipe iz štirih polfinalnih skupin. Ribniška Osnovna šola dr. Franceta Prešerna je včeraj v Športnem centru Ribnica gostila polfinalni turnir, ki ga je odprla ravnateljica šole, Andreja Modic.

Vse tekme so ribniške učenke igrale zelo zbrano, skoncentrirano in borbeno, prejele niso niti enega zadetka. Zmagale so vse tri tekme, kar jim je na koncu prineslo zasluženo prvo mesto in s tem uvrstitev na finalni turnir. Poleg domačih učenk, so sodelovali še: OŠ Nove Jarše, OŠ Podzemelj in OŠ Preserje pri Radomljah. Nove Jarše so Ribničanke premagale s 4:0, Podzemelj s 3:0 in Preserje z 1:0.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Najboljša strelka turnirja je bila Katja Turk iz OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica, s tremi zadetki.

Ribniško šolo so zastopale naslednje učenke: Katja Turk, Patricija Vintar, Manca Žagar, Žana Rus, Tjaša Lovšin, Pia Polovič, Maruša Košmrlj, Maša Klun, Rebeka Bojc, Laura Hočevar, Iris Kljun, Anja Blatnik in Alja Pašalič. Njihov mentor je prof. Tadej Levstek.

Vir: radio1.si

1 komentar

Komentiraj