Ribnica

Ribniške smeti dokončno v Ljubljano

Podpis pogodbe o ravnaju z odpadki

Podpis pogodbe o ravnaju z odpadki

Občina Grospulje je danes gostila osem županov iz širše osrednjeslovenske regije, ki so podpisali pogodbo o skupnem ravnanju z odpadki v Regijskem centru RCERO Ljubljana. Poleg mestne občine Ljubljana so pristopno pogodbo podpisali župani Grosupljega, Ivančne Gorice, Dobrepolja, Ribnice, Loškega Potoka, Sodražice in Cerkelj na Gorenjskem.

Nosilni investitor obsežnega projekta, v katerega je sedaj vključenih kar 24 slovenskih občin, je mestna občina Ljubljana. Gre za projekt, vreden 144 milijonov evrov, z njim pa dokazujejo, da znajo župani tudi sodelovati in delati v dobro občanov, je zatrdil ljubljanski župan Zoran Janković. Z njim se strinja tudi ribniški kolega Jože Levstek, ki je potem, ko so ga zavrnili v sosednjem Kočevju, rešitev iskal v Logatcu in Grosupljem.

Ker nove pristopnice ne sprejemajo nobenih finančnih obveznosti, pač pa le koriščenje skupnih kapacitet, bo cena zanje za 5 odstotkov višja kot pri ostalih sopodpisnicah. Se pa finančni delež komunalnega prispevka občanov kljub vsemu ne bo povečal, je še obljubil župan Levstek.

Podobno reševanje težkega problema Ministrstvo za okolje in prostor pričakuje tudi od ostalih občin, je ob podpisu dejal Bojan Dejak. Prepričan je, da bodo tudi občine Trebnje, Novo mesto in Kočevje našle ustrezno rešitev v okviru regije in s tem omogočile optimalno zaključenost kapacitet.

ZVOK
Jože Levstek o pogodbi
Jože Levstek o ceni
Zoran Jankovič o pogodbi

Vir: radiokrka.com

Komentiraj