Ribnica

Ribničani v Kočevje in Ljubljano le z jeklenimi živci

Del Merharjeve ceste bo zaprt do konca poletja.

Vozniki, ki se skozi Ribnico dnevno vozijo v Kočevje ali Ljubljano, se bodo morali oborožiti z veliko mero potrpežljivosti. Merharjeva cesta, na kateri se izvajajo obsežna dela, bo namreč polovično zaprta najmanj do konca letošnjega poletja.

Glavna cesta G2-106, ki Ribnico povezuje z Ljubljano, bo zaradi rekonstrukcijskih del polovično zaprta vsaj do konca poletja. Takrat naj bi se predvidoma končala obsežna rekonstrukcijska dela, ki se jih je Direkcija RS za ceste lotila pred nedavnim. Na 300 metrih Merharjeve ulice so že začeli gradili meteorno kanalizacijo, obojestranske hodnike za pešce in del toplovodnega omrežja, zamenjali pa bodo tudi vodovod.

Dela so že v začetku povzročila precej nevšečnosti, saj se na tem območju dnevno nahaja okoli 500 osnovnošolcev. Kaos nastaja predvsem zaradi nedelujočih semaforjev, zato je občina izvajalcu del predlagala, da bi semaforje vklopili med 7. in 8. ter med 12. in 13. uro. Takrat je nevarnost nesreč zaradi povečane frekvence otrok največja, je povedal ribniški župan Jože Levstek.

Investicija, ki obsega zamenjavo spodnjega ustroja vozišča in nov zgornji ustroj je vredna 500 tisoč evrov, od tega bo 200 tisoč prispevala občina Ribnica.

ZVOK
Župan Jože Levstek o drugi fazi gradnje
Župan Jože Levstek o elaboratu

Vir: radiokrka.com

Komentiraj