Ribnica

Ribnica zažarela v soju prazničnih luči

Prižig luči 2023 v Ribnici (foto: Daniel Vincek)

Ribnica, 4.12.2023 – V nedeljo so že peto leto zapored slovesno prižgali praznične luči v ribniškem gradu in skupaj vstopili v najbolj veseli mesec leta.

Pravljična kulisa v ribniškem gradu je znova privabila številne obiskovalce, ki so skupaj z županom Samom Pogorelcem odštevali do prižiga lučk. Program se je nadaljeval z glasbeno skupino Koral 45 lightning band, na prazničnem bazarju pa je dišalo po cimetu, kuhanem vinu in domačih dobrotah. Obiskovalci so imeli priložnost na prazničnih stojnicah nakupiti številna darila, ki so jih pripravile šole, vrtec, VDC Ribnica ter rokodelci.

Novoletno okrasitev ribniškega gradu in ribniškega trga smo letos nadgradili z novimi dekoracijami, ki s simbolom rešeta prikazujejo tradicijo rokodelstva in identitete našega kraja. Otroci z ribniškega vrtca in šole pa so tudi letos poskrbeli za raznolike in inovativne okraske, ki so jih izobesili na lesene smrečiče na grajski poti. Grajski vrt krasi nov portal, namenjen fotografiranju in smrečica želja, na katero lahko prav vsak obiskovalec doda svoj okrasek ali napiše kakšno lepo misel, željo.

Prižigu prazničnih luči bodo sledili številni dogodki, z različnimi vsebinami (glasba, darilna ponudba, delavnice, kulinarika), zato lepo vabljeni, da si vzamete čas za svoje najbližje in prijatelje, ter se nam skupaj pridružite na nepozabnih decembrskih doživetjih v Ribnici.

Komentiraj