Ribnica

Rešeto domačih 2011 znova napolnilo Športni center

Rešeto domačih 2011- Ansambel Roka Žlindre z Oktetom Gallus in Mamo Manko
Rešeto domačih 2011
Rešeto domačih 2011- Ansambel Roka Žlindre z Oktetom Gallus in Mamo Manko

Rešeto domačih 2011

Ribnica – Dvorana ribniškega športnega centra je bila v soboto, 22. januarja 2011 znova polna in uživala v dve urnem koncertu narodno zabavne glasbe, ki je postal že tradicionalen. Pred leti je januar ponudil prireditev Športnik leta, s katerim je najprej pričela Športna zveza Ribnica, nadaljevala televizija R-kanal+, potem je prazen čas ob koncu januarja izkoristil Radio Urban, ki je ponudil koncert domačih viž, saj so te v naši dolini zelo priljubljene.

Rešeto domačih je v prvih letih vsebovalo tudi podelitev priznanj v akciji Ribniški pušeljc, ki jo je časopis Rešeto vodil 10 let. V teh letih so se akciji pridružili kar trije radiji.

Na letošnjem, šestem koncertu Rešeto domačih, ki ga je vodila Mama Manka so nastopili: ansambel Roka Žlindre z Oktetom Gallus, ansambel Zakrajšek, ansambel Zdomarji, Novi spomini, ansambel Toneta Rusa in ansambel Saša Avsenika. Vnuk legendarnega Slavka Avsenika, ki je prevzel bogato dediščino enega najbolj znanih ansamblov v Evropi, Sašo Avsenik je po koncertu povedal, da si šteje v čast, da je nastopil v Ribnici, saj mu je bila dežela suhe robe in lončarstva v otroških letih predstavljena kot dolina vrhunskih glasbenikov, s Francem Miheličem na čelu, skladateljem Jakobom Petelinom Gallusom itd., prijateljuje z Rokom Žlindro, zanimiva pa mu je tudi vez z Gorenjsko preko dr. Franceta Prešerna.

Ponovno lahko mirne vesti zapišemo, da je bil tudi letošnji koncert za glasbene sladokusce, seveda tovrstne glasbene zvrsti. Kljub neprijetnemu dolgemu sedenju na zložljivih stolih je bil tokratni koncert za nekatere kar nekoliko prekratek.

ZVOK:

Sašo Avsenik – V čast nam je bilo nastopiti na tem koncertu
Tone Rus – V Ribnici nas je presenetila zima
Nejc Drobnič, Ansambel Roka Žlindre – V Ribnici vedno rad nastopa

VIDEO: Dogajanje po kocertu v baru TABU

Marko Modrej, Foto: Jože Levka

Komentiraj