Ribnica

Rekordna udeležba na prvomajskem turnirju v malem nogometu 2012 v Dolenji vasi

Prvomajski turni v malem nogometu v Dolenji vasi 2012

Turnirja se je letos udeležilo rekordno število ekip.

Dolenja vas – V torek, prvega maja so v Dolenji vasi pripravili, tokrat že dvajseto leto zapored, tradicionalni prvomajski turnir v malem nogometu. Organizator, Športno društvo Lončar se je pri organizaciji dogodka znova izkazal.

Turnirja se je udeležilo kar 18 ekip, med njimi tudi dve ženski in štiri mladinske ekipe. Zmagovalec turnirja v mladinski konkurenci je bila ekipa iz Rakitnice, ki je po 6-metrovkah z 2:0 premagala Dolenjo vas. V članski kategoriji so se v polfinale uvrstile ekipe Humčarska, Obrtniška, Lipovec in Lončarska. Dvoboj za tretje mesto med Humčarsko in Lipovcem so odločili streli s šestih metrov. Zmagala je ekipa Lipovec, z rezultatom 6:5. Rezultat finala med Obrtniško in Lončarsko je bil po rednem delu 1:1. Znova so o zmagovalcu odločale 6-metrovke. Zmagala je Lončarska, z rezultatom 3:1.

Prvič na prvomajskem turnirju sta se pomerili tudi dve ženski ekipi, ki sta privabili veliko gledalcev. Med napetim dvobojem  Realovk in Barcelonk je bil po rednem delu rezultat 1:1. Kot v vseh finalnih tekmah, so tudi tukaj zmagovalke določili streli s šestih metrov. Zmagale so Realovke, z rezultatom 2:1.

Naslednja aktivnost Športnega društva Lončar bo pohod k Belimi stenami, ki bo v soboto, 19. maja. Odhod bo ob 8. uri izpred Lovskega doma v Rakitnici.

ZVOK:
Predsednik ŠD Lončar, Samo Pogorelec o nogometnem turnirju
Samo Pogorelec o bližajočem pohodu in teku po Lončariji
Samo Pogorelec o novem podvigu društva

Vir: radio1.si

Komentiraj