Ribnica

Razpis za vpis v prvi letnik pletarske in lončarske šole Rokodelskega centra Ribnica 2017

Pletarska šola
Pletarska šola

Pletarska in lončarska šola sta kontinuirani izobraževanji, ki trajata 3 leta. Začetek izobraževanja je možen v prvem letniku in nato po stopnjah pridobivanje znanja o pletarstvu in lončarstvu. Po treh letih osvojite osnovna znanja, ki vam omogočijo pristop k izpitu za nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) LONČAR/ LONČARKA ali PLETAR/PLETARKA.

V prvem letniku pletarske šole se boste naučili osnovnih znanj pletarstva. Osnovna materiala pri pletenju bosta vrbovo šibje in leskove vitre. Spoznali boste postopke pletarstva, od tega, kako poiskati les v gozdu, kako ga pravilno skladiščiti in obdelati s pomočjo orodij, do samega pletenja v končne izdelke: košek, otroško košarico, pehar, cekar in pladenj.

V prvem letniku lončarske šole se boste seznanili z različnimi vrstami gline, barvami za glino, ornamenti ter postopki ročne obdelave gline (oblikovanje iz kačic, trakov, valjanih plošč). Posamezne glinene dele boste pod vodstvom mentorice sestavljali v celoto. Izdelali boste vrč, skodelico, pekač, pladenj, štampiljko, ploščice, vazo in šatuljo s pokrovom.

Šoli bosta potekali od začetka oktobra 2017, do konca marca 2018, enkrat tedensko, po dve uri v določenem terminu.

Cena pletarske šole je 240 eur, cena lončarske šole pa 280 eur.

Za več informacij in prijave, ki jih zbiramo do 15. septembra, smo vam na voljo na elektronski naslov info@rokodelskicenter-ribnica.si, po telefonu 01/8361-104 ali osebno v Rokodelskem centru Ribnica od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro.

Lepo vabljeni k spremljanju dogajanja tudi na naši spletni strani www.rokodelskicenter-ribnica.si in na  www.facebook.com/Rokodelski center Ribnica

Komentiraj